[:hr]Makedonac Tome Kitanovski novi je igrač Istre 1961. Desni bek rođen u Bitoli u Makedoniji prije 24 godine potpisao je ugovor s pulskim prvoligašem u trajanju od dvije godine. Riješen je tako problem s deficitarnom pozicijom desnog beka koju osim Mate Miloša igra samo duže ozlijeđeni Kenan Hadžić.

Tome nam je u kratkom razgovoru rekao par riječi o sebi, dolasku u Istru 1961 i očekivanjima za budućnost u zeleno-žutom dresu. – Nogomet sam počeo trenirati sa sedam godina i do 21. godine sam igrao u Pelisteru. Tada sam otišao u Rumunjski Universitatea Craiova, a poslije toga sam igrao u srpskoj super ligi u Voždovcu i Mladosti iz Lučana. Evo me sada u Istri 1961. Predstavio se Tome i nastavio. – Dugo sam bio u Srbiji te sam htio promijeniti sredinu, a onda je došao poziv iz Istre kojeg sam rado prihvatio. U karijeri sam najviše igrao na poziciji desnog beka, ali sam igrao i kao stoper i krilo, većinom na desnoj strani.

Tome je odradio par treninga sa Zeleno-žutima i poluvrijeme u subotu na generalki protiv Kineza, a treneru Totu je očito to bilo dovoljno kako bi se uvjerio da je makedonski branič “materijal” za Istru 1961. – Mislim da će utakmica u petak pokazati kako stoji momčad. Trener mi je poslije generalk rekao da je zadovoljan mojom predstavom i očito sam zadovoljio njegove kriterije. Kaže Tome koji je nadodao par riječi o svojim očekivanjima. – Prvo moram opravdati dano mi povjerenje, a želje će mi se ostvariti ako momčad bude dobro igrala tijekom prvenstva.

Prošao sam kompletne pripreme s Mladosti iz Lučana, a igrali smo i neke prijateljske utakmice u Umagu. Nisam stao s treninzima i u formi sam tako da s time neću imati problema. Isto tako vjerujem da neće biti problema s uklapanjem u momčad pošto ovdje imam sunarodnjaka Mitrevskog. Iako moram priznati da ne poznajem nikoga iz ekipe i da nisam igrao protiv nekog kluba iz HNL-a, dosta dobro sam upoznat s ligom pošto sam pratio igrače iz Makedonije koji su igrali ili igraju u Hrvatskoj. U prvom redu Nestorovskog i Altiparmakovskog u Zaprešiću, Ivanovskog u Belupu i Mitrevskog u Istri. Riječi su Tome Kitanovskog kojemu želimo dobrodošlicu u Istru 1961.[:]