U sklopu 4. kola Max TV Prve lige Lokomotiva je stigla na Drosinu. U ovoj utakmici, Lokomotiva je tražila priliku da zasjedne na prvo mjesto, barem privremeno, dok se Istra borila za prvu pobjedu ove sezone i za bijeg s dna ljestvice.

Istra 1961 izašla je na teren u idućem sastavu: Landeta; Senzemba, Oneto, Rodriguez, Franić; Espinosa, Cardozo;  Traore, Segado, Grujević; Mierez.

 

Prvih 20-ak minuta oba tima su pokazala puno međusobnog respekta, što je rezultiralo manjkom pravih prilika.

Prva prilika je došla tek u 23. minuti – Kastrati je pucao, a Landeta obranio s lakoćom. 2 minute kasnije dolazi i prva prigoda Istre. Franić je dobro ubacio s polu distance, Traore je dobro skočio, ali vratar Lokomotive Grbić loptu skreće u korner.

Igrala se 29. minuta kada su gosti došli u vodstvo. Cardozo je izgubio loptu u opasnoj zoni, pucao je Radonjić, a Landeta odlično obranio. Lopta se odbila do Krstanovića koji postiže pogodak za vodstvo Lokomotive 0-1.

 

U drugom poluvremenu, slična priča kao i u prvom. Dugo se čekala prva prilika, a došla je u 63. kada Mierez odlaže loptu Segadu čiji šut odlazi pokraj gola. Najveću priliku Istra je imala u 70. minuti. Na ubacivanje iz kornera Ivančića najbolje skače Rodriguez, no Kastrati izbija loptu glavom sa crte.

3 minute kasnije Mierez još jednom spušta povratnu loptu, ovaj put za Ivančića koji preciznim pogotkom poravnava rezultat na Drosini.

Istra je krenula po sva 3 boda nakon izjednačenja, a u vodstvo je zamalo došla u 73. minuti kada Mierez, ipak, neprecizno gađa glavom.

Kazna dolazi u 81. minuti – Radonjić je dobro probio po lijevoj strani, odigrao povratnu za Kastratija koji pogađa za vodstvo gostiju i sva 3 boda.