Nakon boda na otvaranju sezone kod kuće protiv Slaven Belupa, na red je u 2. kolu došlo gostovanje kod prošlogodišnjeg prvaka Dinama na Maksimiru.
Trener Manolo Márquez je ovaj put imao više dostupnih igrača, a na teren je poslao idućih 11: Čondrić; Franić, Rufati, Rodriguez, Grujević; Segado, Espinosa; Senzemba, Iglesias, Sane; Miljanić.

Na samom početku utakmice Miljanić je u 2. minuti imao priliku za pogodak, ali je stoper Dinama u posljednji trenutak izbio loptu ispred njega.
Istra je na terenu izgledala solidno u prvih 10-ak minuta, a onda je došao pogodak Dinama koji je preusmjerio cijelu utakmicu u krivom smjeru za Istru.

Na Hajrovićev ubačaj iz slobodnog udarca najbolje reagira Gavranović i glavom postiže pogodak za 1-0 u 12. minuti.

Novu priliku Gavranović je dobio u 20. minuti. Dobro je pucao, ali na mjestu je bio Čondrić, kao i u 24. minuti kada je iz okreta pucao Oršić. Minutu kasnije pucao je Olmo – lopta je otišla malo pokraj gola.
Gavranović je nove 2 prilike imao u 40. i 44., ali oba puta je bio neprecizan.

Dinamo je povećao svoje vodstvo u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Dobro su na strani kombinirali Gavranović, koji je asistirao, i Leovac koji je iz neposredne blizine postigao pogodak za 2-0.

Dinamo je bolje krenuo i u drugom poluvremenu.
Odmah u 47. Gavranović postiže i svoj drugi pogodak na utakmici – Hajrović je po podu ubacio, a Gavranović se odlično snašao i petom pogodio za 3-0.

Dinamo je nastavio redati prilike, prvo u 57. Oršić preko vrata, a onda je u 64. Rufati očistio loptu s crte. Posljednju istaknutiju priliku Dinamo je imao u 70. minuti, ali je Kadziora zaustavio Čondrić.

Istra 1961 se sada okreće gostovanju u Osijeku u sklopu 3. kola Prve HNL.