[:hr]Nogometaši Istre 1961 će u srijedu u Labinu odigrati svoju četvrtu utakmicu u sklopu priprema za drugi dio sezone. Neovisno o gostovanju kod Rudara dečki su ujutro odradili vrlo trening u uobičajeno visokom ritmu rada. Na “meniju” su se za uvod našle vježbe tehnike, a nastavilo se raditi na završnici pre golom četvorice vratara.

Trener je nakon toga izdvojio dečke koji će igrati popodne u Labinu i s njima odradio pripremu utakmice na glavnom štinjanskom terenu, dok je kondicijski trener Sadibašić preuzeo ostatak družine.

Momčadi se na probi priključio Varaždinac Marko Trojak. Igrač koji pokriva pozicije desnog beka i krila prošao je školu nogometa Varteksa, a u karijeri je igrao za Ptuj, Lokomotivu, Varaždin, dok je u Pulu stigao iz austrijskog trećeligaša. Momčadi se priključio i Petar Marinčić, igrač Istre 1961 koji je prošlu polusezonu proveo na posudbi u trećeligašu Vukovaru.[:us]On Wednesday, FC Istra fotball players will play their fourth match for the second part of the preparations. Despite that away game, players still had to do a morning practice. Practice consisted of technical exercises and shooting on the goal.

Coach Panadić divided players into two groups. One group, which will play in the afternoon match in Labin exercised on the mail field of Štinjan, while the rest of the group exercised with coach Sadibašić.

Marko Trojak joined the team. Marko plays winger and right back positions. He went to a soccer school Varteks and after played professionally for Ptuj, Lokomotiva, Varaždin. He came straight from Austrian third division.

Petar Marinčić also joined the team. Last half season, Petar was borrowed to a third division club in Vukovar.[:]