[:hr]Zasjalo je napokon sunce na pripremama nogometaša Istre 1961. Prvih par dana zimskog ciklusa priprema je bilo obilježeno kišom što je nagnalo Zeleno-žutu družinu da preseli u Rovinj ranije od predviđenog. Međutim, ni to nije pomoglo jer je vrijeme bilo slično kao u Puli pa su tako dečki u ponedjeljak radili na terenu s umjetnom travom. Srećom, u utorak se nebo u potpunosti razvedrilo, a tople zrake sunca obasjale su Rovinj i terene u Valbruni pa se mogao napokon odraditi trening na pravoj travi.

Trener Panadić je momčad podijelio na napadački i obrambeni dio, a grupe su odradile odvojeni trening. Za obje je prvo na red došlo pola sata vježbanja u fitnessu hotela Eden pod vodstvom kondicijskog trenera Peršića, dok je nakon toga uslijedio konkretni rad s loptom. Trener je svojim dečkima zadao dva različita tehničko-taktička treninga. Braniči su većim djelom radili na obrambenim zadacima, a napadači su uz napadačka kretanja vježbali završnicu.

Drugi trening većinom se bazirao na igru s loptom. Dečki su vježbali posjed lopte i brzo oduzimanje iste, a igrali su i na skraćenom terenu jedan na jedan i dva na dva. Pred kraj treninga su na 2/3 terena igrali nogomet između dva gola. Trener je stalno zahtijevao od svojih igrača brzo oduzimanje izgubljene lopte i konstantno kretanje i otvaranje bez lopte.

Vratar su prvi dio treninga odradili naporni trening uz trenera Boškoviča, a kasnije su se priključili ostatku momčadi.

Barišić zbog ozljede trenirao odvojeno

U ponedjeljak popodne je mladi David Barišić morao napustiti trening zbog bola u aduktoru. Odradio je stoga u utorak ujutro mladi igrač Istre terapiju kod fizioterapeuta Marjanovića, a u popodnevnim satima ultrazvuk koji je otkrio kako se srećom ne radi o težoj ozljedi. Barišić je popodnevni trening odradio odvojeno od momčadi po posebnom programu.[:]