[:hr]Borbeni derbi bez puno prilika i lijepog nogometa pripao je nogometašima Rijeke. Pred nešto više od 3000 gledatelja na Drosini obje momčadi su veliku bitku vodile na sredini terena gdje je lopta boravila većim djelom 90 minuta, a presudio je rani pogodak Bezjaka koji je svladao Ivešu u devetoj minuti.

Iako se prvo uzbuđenje na utakmici dogodilo ispred gola Rijeke kada je Ristovski u drugoj minuti kratko vratio loptu koju je skoro u gol odbio Kasalica, poveli su gosti nekoliko minuta kasnije. Močinić je preciznom dubinskom loptom pronašao Tomasova koji je pobjegao Mišiću i ubacio za Bezjaka koji je zabio pored nemoćnog Iveše. Rijeka je još jednom prijetila, u 21. minuti, kada se Tomasov našao u matnoj situaciji, ali je iz odlične pozicije prebacio gol. Bilo je to otprilike to od prvog poluvremena u kojem se do odmora igrao borben, ali neatraktivan nogomet.

Nastavak susreta nije ponudio puno više okupljenim gledateljima. Iako su Zeleno-žuti preuzeli konce igre i u 15-ak minuta, između 60. i 75. minute, bili vrlo aktivni prema naprijed, to nije rezultiralo željenom izjednačenju. Tek nekoliko poluprilika nije bilo dovoljno za gol, a niti Riječanima koji su bezuspješno prijetili preko Močinića i Radoševića.

Prva četvrtina prvenstva je gotova. Istra 1961 je u devet utakmica osvojila deset bodova i u nastavak prvenstva ulazi kao sedmo plasirana momčad. Glave gore dečki! Forza Istra![:]