[:hr]NK Istra 1961 je prošlog tjedna u Puli ugostila profesora Martyna Standagea, predstavnika engleskog sveučilišta Bath. Standage je u Pulu stigao kako bi s vodstvom kluba dogovorio suradnju između hrvatskog prvoligaša i engleskog sveučilišta koji je broj jedan u sportskoj znanosti na području Engleske.

Partnerstvo s NK Istrom 1961 je osmišljeno tako da studenti s engleskog sveučilišta priključe radu u NK Istri 1961 kako bi dobili priliku primijeniti znanost i stečeno iskustvo na fakultetu u jednom sportskom klubu. – Veoma je važno da na trećoj godini fakulteta našim studentima pružimo kvalitetnu praksu čime bi stekli dragocjeno iskustvo. Naši studenti trenutno rade u mnogobrojnim engleskim premier ligašima kao što su Arsenal FC, Chelsea FC, Manchester City FC, Southampton FC i Tottenham FC, ali i u ostalim klubovima diljem svijeta. Suradnja sveučilišta Bath i jednog kluba u prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi je za naše sveučilište jedan veoma uzbudljiv događaj, pogotovo zato što klub dijeli isto mišljenje te se opredijelio za primjenu znanosti u sportu. Rekao je profesor Standage.

Nekoliko riječi o suradnji sveučilišta Bath i NK Istre 1961 rekao je predsjednik kluba Darren Treasure. – Veoma smo uzbuđeni što smo dobili priliku ostvariti partnerstvo s profesorom Standageom i sa sveučilištem Bath. Rekao je Treasure i nadodao. – Jačanje sportske znanosti u klubu se daje podrška igračima iz prve momčadi i iz škole nogometa, a to je važan segment u cilju klupskog razvoja. Ovo je prva od mnogih inicijativa koja će direktno utjecati na zdravlje i kvalitetu nastupa naših igrača.[:]