NK Istra 1961 i Medicinska škola u Puli potpisali su sporazum o suradnji i praktičnoj edukaciji učenika sa smjera fizioterapeuta.

“Klubu je izuzetno zadovoljstvo aktivno sudjelovati u razvoju učenika pomažući im da dožive stvarne situacije, u ovom slučaju za tretman profesionalnih nogometaša. Smatramo da učenicima ovo iskustvo može biti vrlo korisno za budućnost i nadamo se da će uživati u vremenu koje provode s našim osobljem i igračima, te ga maksimalno iskoristiti za prikupljanje praktičnog znanja.
Koristimo priliku da se zahvalimo Medicinskoj školi Pula na ovoj suradnji i nadamo se da će ova suradnja prerasti u tradiciju narednih godina”, poručuje izvršni direktor Istre 1961 Mikel Lauzurica Evolet.

“Kao ravnatelju Medicinske škole Pula mi je izuzetna čast što naša ustanova ima priliku surađivati s domaćim prvoligašem NK Istrom 1961. Fizioterapija je jedna od ključnih sastavnica u pripremi sportaša za naporne treninge i utakmice i najveća vrijednost ove suradnje leži u činjenici što će naši učenici imati priliku učiti direktno u, za njih, realnom sektoru te će na taj način biti pripremljeni za tržište rada koje ih očekuje nakon završetka školovanje. Mi smo kao Škola izuzetno ponosni na tu činjenicu, a dodatno na to nas raduje suradnja s klubom koji u hrvatskom elitnom natjecanju, u najpopularnijem sportu na ovim prostorima, zastupa boje našeg grada i regije. Veselimo se suradnji!” – ravnatelj Medicinske škole Ivan Žagar.

 

“Kao strukovna škola gdje je praktična nastava temelj obrazovanja prilika za suradnjom s NK Istrom od iznimne je važnosti. Upoznavanje sa suvremenom tehnologijom te korištenje inovativnih pristupa u radu podiže razinu obrazovanja našeg kadra. Zahvalni smo da nam se ukazala ovakva mogućnost gdje naši učenici mogu u direktnom radu sa sportašima razvijati vještine rehabilitacije u sportu. Mislim da smo otvorili vrata za buduću suradnju koja će donijeti dobrobit kako za naše učenike tako i za klub.” Danijela Panić strukovna nastavnica