[:hr]Juniori Istre 1961 završili su svoj pripremni ciklus i spremni dočekuju novu prvoligašku sezonu. Prva utakmica u sezoni na rasporedu je u subotu u 17 sati na igralištu Tivolu na Velom vrhu gdje će Zeleno-žuti dočekati momčad Dragovoljca. Povodom početka nove sezone porazgovarali smo s Valdijem Šumbercem, trenerom koji će juniore Istre 1961 povesti u natjecanje drugu sezonu za redom. – Pripreme sam odradio uz pomoć kondicijske trenerice Nine Grebenar i mogu reći da je sve odrađeno odlično, od treninga do pripremnih utakmica. Zaključak je da smo spremni za novu sezonu.

Naši juniori su odradili odlične pripreme na kojima su mnogo trenirali, a odigrali su i desetak utakmica. – Uglavnom smo trenirali dvaput na dan. Treninzi su bili naporni, pogotovo pod velikim vrućinama i sigurno nije bilo lako. Međutim, moji dečki su to odlično odradili i svi su više-manje spremni. Bilo je nešto malo ozljeda što je i normalno za pripremni period, ali naš fizioterapeut Petar Dunatov je napravio odličan posao u vraćanju igrača na teren. Odigrali smo desetak pripremnih utakmica, većinom protiv istarskih trećeligaša i četvrtoligaša, ali i jednu protiv naših seniora i dvije protiv kadeta.

– Svaka prijateljska utakmica nam je davala neku informaciju pa se tako tijekom priprema iskristalizirala jedna prva postava koja će u subotu krenuti u prvenstvo. Postavu nam diktira i situacija kod seniora pošto ćemo imati Uroševića i tri starija igrača koji treniraju sa seniorima. Rekao je trener Šumberac te se osvrnuo i na kadar kojim će raspolagati za narednu sezonu. – Ostalo nam je devet igrača od prošle godine, priključila su se devetorica kadeta, a ostavili smo i trojicu igrača 98′ godišta koji još godinu dana imaju pravo nastupa, a to su Matteoni, Miljanić i Radetić koji treniraju sa seniorima. Kako bilo, prvenstvo će pokazati pravo lice ove ekipe. Ovi mlađi igrači ove godine će morati stasati i teško da će biti nositelji igre. Međutim, radimo u smjeru da se oni razviju kroz jednu sezonu i onda budu nositelji igre u sljedećoj. S njima treba imati strpljenja. Zaključio je Šumberac, a njemu i našim juniorima želimo puno sreće u novoj sezoni.[:]