[:hr]Juniori Istre 1961 su se odličnom utakmicom i visokom pobjedom u srijedu nad Pomorcem plasirali u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa. Ždrijebom održanim danas u Zagrebu je odlučeno kako će Istra 1961 igrati protiv Dinama, a Hajduk protiv Bjelovara. Povodom ovog značajnog rezultata za naše juniore smo porazgovarali s trenerom Valdijem Šumbercem koji nam je nešto više rekao o utakmici s Pomorcem i polufinalu s Dinamom. – Mislim da smo odigrali jednu od boljih utakmica ove sezone. Znali smo da protivnik može biti opasan ako mu damo i samo malo prostora i prilike da razvije svoju igru. Zato smo bili agresivni i blizu igrača, dok smo kod našeg posjeda stvarali puno kombinatorike i igre iz drugog plana. Odlično smo ušli u susret i na odmor smo otišli s 3:0. U drugom poluvremenu smo napravili zamjene, ali smo uspjeli zadržati nivo igre. Zato sam, osim rezultatom, jako zadovoljan upravo zbog toga što nismo stali kod visokog vodstva i zamjena već smo nastavili igrati u pravom ritmu. Rekao je trener o utakmici u Kraljevici.

Trener Šumberac je otkrio kako je njegova momčad bila vrlo oprezna jer se radilo o dobrom protivniku koji je do 1/4 finala izbacio dvije prvoligaške ekipe, Inter i Hrvatski dragovoljac. – Taj oprez nam je puno pomogao i držao nas koncentriranima. Igrali smo protiv ekipe koja iskoristi svoje prilike, a rezultat ne govori da je protivnik slab, nego da smo mi odigrali dobro.

Šumberac je zatim mislima okrenuo na protivnika u polufinalu, momčad Dinama s kojima će Zeleno-žuti u mjesec dana igrati tri puta, dvaput u Kupu i jednom u ligi. – Mislim da je dobro da je prva utakmica u Puli jer možemo napraviti neki rezultat i onda znati više o tome što nas čeka u Zagrebu. Kada smo raspoloženi nemamo straha od nikoga i možemo pobijediti svakoga. Pokazali smo to već protiv Lokomotive koja je prva u ligi, a mi smo im jedini uzeli četiri boda. Zaključio je Šumberac.[:]