Potpisali smo dva nova stipendijska ugovora s izuzetno talentiranim mladim vratarima – Carlom Jurakom, koji je službeno član juniorske ekipe, te s Markom Juršićem, izlaznim kadetom. Povodom povratka Carla Juraka nazad u Istru iz HNK Rijeka, produljenjem ugovora s talentiranim vratarom Markom Juršićem te dolaskom novog voditelja vratara – naš koordinator razvoja sporta, Andro Fistonić, dao je svoj uvid:
Prvo smo rješavali poziciju koordinatora vratara, a nakon toga stipendije i same golmane. Nova struktura razvoja igrača u omladinskoj školi će uključivati četiri koordinatora,a jedan od njih će biti na poziciji koordinatora vratara. G Goran Vujica je novi koordinator golmana – u njemu smo prepoznali izuzetno motiviranu i pedantanu osobu, s jasnom vizijom o razvoju mladih. Gospodin Vujica, uz svoj tim trenera Blaža Bugarina i Brunu Gebenara, te suradnju s Tihomirom Bulatom iz seniorske momčadi, ima potpunu autonomiju u provođenju, selekciji i razvoju programa rada mladih vratara. Uz samostalan rad, gospodin Vujica također preuzima i odgovornost da sustav razvije maksimum potencijala svakog vratara kluba.
U nastavku je g Vujica izjavio:
Vratio sam se u Istru jer su se stvorili preduvjeti za iskorak u kvalitetnom programu za razvoj vratara, s nadom da će ispuniti puni potencijal. Smatram da smo dobili u klubu stručne ljude koji mogu provesti odličnu sportsku strategiju razvoja. Nadalje, Carlo je dijete kluba, vratio se iz Rijeke koja je trenutno prva na tablici, te prepoznat kao vratar sa potencijalom kojeg, uz kvalitetan program rada i koordinaciju, možemo razviti da konkurira i u seniorskoj momčadi! S Markom smo produžili ugovor jer pokazuje potencijal da jednog dana također bude konkurentan u seniorskoj momčadi. Obojica su također, uz suglasnost trenera Bulata, priključeni seniorskoj momčadi tijekom priprema. Carlo će biti 4. vratar seniorske momčadi ovo proljeće, dok će Marko biti priključivan treninzima na poziv trenera Bulata. Veoma smo zadovoljni napredovanjem!
Carlo Jurak osvrnuo se na novi ugovor:

Tijekom nedavnih promjena u klubu, javio se obostrani interes za mojim povratkom. G Fistonić i g Vujica su mi prezentirali budući razvojni put ka ispunjavaju mog potencijala, što me zainteresiralo za povratak u voljeni klub. Htio bih se zahvaliti na ukazanoj prilici i nadam se da ću to vratiti na najbolji mogući način!

Bravo dečki!

#ForzaIstra