[:hr]Puno ljepše je bilo u ponedjeljak ujutro doći na Drosinu i vidjeti nasmiješena lica pulskih nogometaša koji su uz puno vedrije raspoloženje krenuli u novi radni tjedan. Među njima je bio i Valentino Stepčić koji se nakon povratka zbog ozljede na teren vratio na najbolji mogući način, uz gol i asistenciju za lijepu pobjedu i prekid crnog niza bez trijumfa. – Meni je to bila prva utakmica nakon mjesec dana, ali mislim da su i prije moglo vidjeti da je to neka nova Istra, na utakmicama protiv Belupa, Cibalije i Dinama . Igra je bila tu i samo se trebao poklopiti i rezultat. Rekao je Valentino i nadodao. – Radimo odlično i sve smo to naplatili u Splitu. Netko bi možda rekao da je pobjeda bila lagana, ali mislim da je bila sve samo ne lagana. Mi smo od prve minute bili 100% u utakmici i to je na kraju rezultiralo dobrim rezultatom i zasluženom pobjedom.

Veliko olakšanje za sve, a pogotovo za igrače koji su bili u klubu od kada je počeo niz bez pobjede. – Ne znam kako je to tim dečkima, ali sigurno je teško igrati uz breme od 32 utakmice bez pobjede. Nije bilo lako doći u takvu sredinu, ali iskreno ne bih više to komentirao. To je sada jedna nova Istra, rekao bih odlična i sigurna u sebe. Želio bih pohvaliti sve, trenera, direktora i svih koji su radili na formiranju ove ekipe.

Zeleno-žuti su gostovali kod momčadi Splita koju je do pred utakmicu s Istrom karakterizirao manji broj primljenih, ali još manji broj postignutih golova. – Nama je odlično došao rani gol pošto to uvijek daje jedan dodatni poticaj za dalje. Mi smo to na kraju napravili, superiorno smo ušli u utakmicu i u istom ritmu je odradili. Kaže Stepčić koji je istaknuo kako je unatoč slabijim rezultatima atmosfera u svlačionici bila odlična. – Ozračje je bilo stvarno pozitivno, a dolaskom novog trenera su se atmosfera i rad podigli na jednu zavidnu razinu. Odlično se radi, s guštom se dolazi na trening, s guštom se igraju utakmice. Mi ćemo i dalje davati sve od sebe na terenu i nadam se da će publika to prepoznati i da će nas početi pratiti u još većem broju kako bi u Puli napravili jednu lijepu priču.

Stepčić je otkrio kako mu je vratar Splita prilikom udarca s bijele točke pokušao unijeti nervozu, ali mu je Step manirom rasnog strijelca “Panenkom” uzvratio na provokaciju. – Došlo mi je prirodno pucati tako. Kaže Valentino. – Vidio sam da mi se vratar Splita smije, mislim da me htio isprovocirati, ali sam na kraju ja njega. Uvijek prije pucanja penala gledam golmane, a u Splitu sam vidio da je Duka legao dosta rano pa sam tako pucao. U karijeri sam samo jednom promašio penal, a to je bilo upravo na Drosini kada mi je Brkić obranio.

U paru sa Solomonom, veznjak Istre 1961 je odigravao krasne akcije, dodavao petom, a tako je i asistirao. Izgledalo je to jako opušteno i puno samopouzdanja. – Ja igram nogomet opušteno. Volim atrakciju i obaveze u igri i težim takvoj igri.

Mislim da Istra kao klub mora temeljiti svoju budućnost na vlastitoj školi nogometa i igrače s istarskog bazena. Mogu reći da je lijepo biti okružen domaćim igračima koji nisu samo prolaznici, već su došli ovdje kako bi ostavili trag. Dečki su se nametnuli svojim igrama i ponašanjem. Mislim da je klub u ovom prijelaznom roku težio tome da dovede igrače s istarskog poluotoka i pojača ekipu kvalitetnim igračima iz drugih regija. Na kraju se stvorila jedna odlična kohezija na čelu s jednim jako dobrim trenerom. Mislim da će se u Puli dogoditi jedna lijepa priča. Kaže Stepčić i nadodaje. – Bez euforije, jer je ipak ostvarena tek jedna pobjeda. Sad smo na početku jednog novog puta, a ovim rezultatom smo se sigurno podigli kako bi nastavili tim putem.

Krajem tjedna će Zeleno-žuti ugostiti momčad Intera. – Mi smo mislima u toj utakmici. Netko kaže da moramo odigrati dobro, ali ja smatram da moramo pobijediti i potvrditi ovu pobjedu iz Splitu. Ne želim ispasti bahat, ali pozvao bih sve navijače da u subotu dođu na Drosinu da skupa proslavimo nova tri boda. Zaključio je Stepčić.[:]