[:hr]Od srijede Josip Vuković više nije član NK Istre 1961. Splićanin koji je u redove Zeleno-žutih stigao početkom prošle sezone je s Istrom 1961 dogovorio sporazumni raskid ugovora i krenuo u potragu za novim klubom. Vuković je prošle sezone u zeleno-žutom dresu upisao 21 nastup, dok je netom završenu polusezonu bio van pogona zbog ozljede trbušnog zida koju je liječio u Splitu. Josip se u Pulu vratio na početak zimskih priprema, a iako ga je trener Tot želio zadržati u momčadi, igrač je odlučio potražiti novu sredinu i nastaviti karijeru u nekom drugom klubu.

Pitali smo Josipa da se osvrne na svoj boravak u Klubu: “Klub i ja smo se dogovorili oko sporazumnog raskida ugovora. Uvjeti koji su mi bili ponuđeni, uz svo dužno poštovanje, nisu mi odgovarali i zaključio sam da je za obje strane najbolje da se raziđemo. Valjani ugovor sam imao još 6 mjeseci, no nisam želio sjediti i uzimati novce, a ne igrati. Moj dolazak u Pulu prije godinu u pol inicirao je trener Pamić, a nakon njega zadovoljstvo mi je bilo upoznati i raditi s trenerima Rubčićem, Panadićem, Tomićem i Totom. Žao mi je što odlazim, jer zavolio sam Pulu i ljude koje sam ovdje upoznao i sigurno će mi ovo sve ostati u lijepom sjećanju. Zahvaljujem svim navijačima na podršci i Istri 1961 želim sve najbolje u nastavku sezone i ostvarenju postavljenih ciljeva. Možda nam se putevi opet negdje sretnu” – zaključio je Josip uz nostalgični osmjeh.

Josipu zahvaljujemo za sve što je dao za zeleno-žuti dres te mu želimo puno sreće u nastavku profesionalne karijere i u privatnom životu.[:]