[:hr]Golgeterski post za Theophilusa Solomona trajao je od studenog kada je na Drosini zabio Cibaliji za 2:1. Drugo mjesto, ali ista momčad, Solomon je svoj niz bez gola prekinuo upravo protiv Cibalije koju je načeo već u ranoj fazi utakmice. Važan gol koji je usmjerio utakmicu bio je šesti ove sezone za našeg napadača koji je podijelio svoje mišljenje o utakmici s Cibalijom. – Naporno smo se spremali za ovu utakmicu, ali ne samo za ovu, već i za sve ostale. Kada se međutim dogodi rezultat kao onaj iz Splita najbitnije je krenuti dalje i spremati se što je bolje moguće. Mi smo to napravili, išli smo dalje i našu igru podignuli na jednu višu razinu. Na kraju mogu reći da sam jako zadovoljan pobjedom i postignuti golom.

Mislim da smo protiv Cibalije odigrali dobro i da smo stvorili dobar broj prilika. Rekao je Solomon koji je, zanimljivo, ove sezone zabio Cibaliji na sve tri utakmice protiv vinkovačkog sastava, ukupno tri od njegovih šest pogodaka. – Trener je odlučio staviti me na krilo i siguran sam da zna najbolje koja mi pozicija više odgovara. Slažem se s njegovom odlukom jer mi je bilo puno lakše igrati bez igrača koji bi mi inače stalno bio na leđima. Jasno mi je i da moram još puno raditi na sebi kako bih bio još bolji.

Zeleno-žuti su imali sjajnu priliku za postizanje još pokojeg gola, pogotovo nakon crvenog kartona Glavice, ali brojčanu prednost u drugom poluvremenu ipak nisu iskoristili. – U prvom poluvremenu mislim da smo bili jako dobri, ali u drugom djelu ne znam što se dogodilo. Sigurno smo mogli zabiti još koji gol, pogotovo preko Lucija i Gržana, ali na žalost nismo. Rekao je Solomon koji se za kraj kratko osvrnuo na sljedeći dvoboj Istre 1961 protiv Dinama. – Igrat ćemo i borit ćemo se. Svi znamo tko je Dinamo, ali mi se njih ne bojimo, već ćemo dati sve od sebe za što bolji rezultat.[:us]Theophilus Solomon hadn’t scored a goal since November against Cibalia at home, when he made the score 2:1. He finally scored on Sunday in the first few minutes of the game, once again playing Cibalia, this time at their field in Vinkovci. This was an important goal, marking Solomon’s 6th goal of the season. “We were working hard in order to prepare for this game,” said Solomon. “ When you end up losing 4:0 to Hajduk there is nothing else you can do but move forward and get ready for the next game. We did that and raised our game to another level. In the end I can say I am really satisfied with this win and goal scored.

I think we played well against Cibalia and created some good chances,” said Solomon, who scored against Cibalia in all three games. “Coach decided to play me on the wing, and I am sure he knows best which position suits me. I agree with his decision, because it was easier for me to play without a defender constantly being on my back. I know I have to continue working even more in order to be better.

The Green and Yellows had great chances to score more goals, especially after Glavica got a red card, but in the end they couldn’t convert the chances. Solomon continued to tell us about the game saying, “I think we were good in the first half, but I don’t know what happened in the second half. We had the chance to score some more goals, especially through Lucio and Grzan, but unfortunately we didn’t.” Regarding next weekend’s game against Dinamo, Solomon said, “ We will play and fight. We know who Dinamo is, but we aren’t afraid of them. We will give our best in order to achieve a good result.”[:]