[:hr]Važna pobjeda Istre 1961 na gostovanju kod Cibalije! Zeleno-žuti su sjajno ušli u susret i poveli nakon samo 6 minuta igre preko Solomona. Posao je Zeleno-žutima olakšao Glavica koji je dobio direktni crveni karton u 29. minuti, a konačnih 2:0 je postavio Pavić u 38. minuti. Zaslužena i važna pobjeda kojom su se naši dečki približili na dva boda Slaven Belupu.

Trener Tot je na teren poslao najavljenu postavu, a jedina promjena dogodila se u zadnjoj liniji gdje je umjesto Žižića zaigrao Gojković.

Prvi su zaprijetili domaći koji su stvorili gužvu pred Ivušićem, ali je vratar Istre dobro intervenira. U nastavku te akcije Istra je brzom tranzicijom stigla do gola Cibalije, a odličnu poziciju Puclin ipak nije iskoristio već je njegov udarac bio vrlo slab. Bila je to ipak samo uvertira u ono što je uslijedilo niti minutu kasnije. Zeleno-žuti su krenuli u kontru preko Rocea koji je proigrao Solomona, a napadač Istre je prošao Tipurića, sjurio se prema Matkoviću i matirao ga za rano vodstvo svoje momčadi.

U tim uvodnim minutama se igralo zaista atraktivno i otvoreno te su se prilike nizale na obje strane. Zaprijetili su tako i domaći u osmoj minuti kada je prvo Ivušić pravovremeno istrčao na loptu prije je na nju stigao Glavica, dok je u nastavku napada Brekalo iz daljine bezuspješno pokušao prebaciti istrčalog vratara Zeleno-žutih.

Domaćini su aktivno napadali gol Ivušića te su se nerijetko nalazili u solidnim pozicijama. Jedna od takvih bila je ona Petra Mišića u 15. minuti kada je glavom pucao ravno u Ivušića. Stvari su za domaće krenule nizbrdo u 29. minuti kada je Glavica pre agresivno startao na Puclina i zasluženo dobio izravni crveni karton. Stvorilo se od tada puno više prostora među linijama domaćih koji su izdržali sve do 38. minute kada su primili drugi gol. Solomon je dobro proigrao Pavića na lijevoj strani koji je ušao u kazneni prostor Cibalije i preciznim udarcem matirao nemoćnog Matkovića.

Zeleno-žuti su u posljednjim minutama prvog poluvremena mogli dodatno povećati vodstvo preko Rocea koji je pucao na ubačaj Lucija iz kornera, ali je Matković dobrom reakcijom spasio svoj gol. Novu priliku za gol samo desetak sekundi kasnije imao je Mitrevski na još jedan ubačaj iz kornera, ali je Matković još jednom bio na mjestu.

U nastavku susreta domaćini s igračem manje nisu imali snage za suprotstaviti se Zeleno-žutima koji su lako kontrolirali igru i tijek utakmice. Ne čudi stoga podatak da su igrači Cibalije tek jednom zaprijetili Ivušiću, i to udarcem iz daljine u 76. minuti.

S druge strane su nogometaši Istre 1961 gotovo stalno bili na polovici domaćih gdje se odvijala glavnina igre. Iako je bilo nešto prilika, Zeleno-žuti nisu uspijevali iskoristiti igrača više i prostor koji su igrači Cibalije nerijetko ostavljali pred Matkovićem. Tako se u dvije odlične situacije našao Lucio, ali je u obje vrlo slabo reagirao. Prvo je u 56. minuti nakon kontre u odličnoj poziciji imao Gržana, ali dodavanje nije bilo dobro, dok se par minuta kasnije našao u sjajnoj poziciji, ali je umjesto udarca bezuspješno pokušao lobom svladati Matkovića.

Istra je nastavljala s presingom na domaću obranu, a jednu od posljednjih pravih prilika na utakmici imao je Gržan u 68. minuti. Šime je odlično krenuo u prodor, nanizao nekoliko igrača i izbio sam pred Matkovićem, ali je njegov udarac bio neprecizan. Bio bi to zaista prekrasan gol.

Domaći su kraću fazu presinga na zadnju liniju Istre imali 15-ak minuta pred kraj susreta, ali su se zaustavili na tek nekoliko polu prilika i jednim konkretnijim udarcem kojeg je Ivušić obranio u 76. minuti.[:us]Solomn and Pavić scored for an important win against Cibalia.[:]