Danas se na stadionu Aldo Drosina održala tiskovna konferencija povodom predstavljanja novog sportskog direktora i novog trenera Istre 1961. Na tiskovnoj konferenciji su bili prisutni izvršni direktor Mikel Lauzurica, predstavnik sportskog menadžmenta Baskonia Alavesa Mikel Gonzalez, trener Fausto Budicin i sportski direktor Dario Dabac.

  • Prije nego predstavimo nova lica kluba, htio bi zahvaliti Danijelu Jumiću i cijelom stožeru na vođenju momčadi posljednja dva tjedan. Hvala na odlično obavljenom poslu i podršci koju su pružili klubu. Čast mi je najaviti nove članove našeg sportskog odjela. Želim im najtopliju dobrodošlicu u ime cijelog kluba, imaju našu punu podršku. – kaže izvršni direktor.

 

  • Vjerujemo u ovaj klub i vjerujem da možemo uspjeti s cijelim projektom, kao što to vjeruje i Deportivo Alaves, kojemu je ovo najbitniji internacionalni projekt. Želimo rast i napredak, želimo igrače iz Hrvatske i Istre koji dijele ljubav prema klubu, i vjerujem da ćemo to postići zajedno s trenerom Budicinom i sportskim direktorom Dabcem. Također, dat ćemo veliku pažnju Omladinskom pogonu i pružiti priliku mladim igračima da možda zaigraju za prvi tim svog kluba. – poručuje Mikel Gonzalez.

 

  • Velika mi je čast i privilegija biti ovdje. Zahvaljujem se cijelom klubu na ukazanom povjerenju i mislim da mogu skupa s trenerom unaprijediti klub u svim segmentima rada. Ne volim puno pričati, volim raditi i htio bi da me se kvalificira po radu. – sažeto kaže Dario Dabac.

 

  • Problemi postoje kako bi se riješili. Vjerujem da ćemo biti uspješni u tome zajedničkim radom i zajedničkim naporom. Naš rad treba se reflektirati na igri i boljim rezultatima na terenu, a nakon toga će se stvoriti i bolja atmosfera oko kluba. Trebamo naše navijače! – kaže trener Budicin.