[:hr]Zeleno-žuti niti ovaj put nisu uspjeli izbjeći poraz u Koprivnici, već su domaći nogometaši bili ti koji su treću utakmicu za redom protiv Istre 1961 na domaćem terenu završili pobjedom od 2:0. Kobne su bile posljednje minute prvog te početne minute drugog poluvremena u kojima su domaći zabili dvaput.

Zeleno-žuti su na put otputovali oslabljeni izostankom Solomona i Žižića zbog žutih kartona, a dva stvar bude gora pred utakmicu se razbolio Goran Roce. Ipak, iako ga se nije očekivalo u prvoj postavi, Mario Lucio je bio spreman te je započeo od prve minute. U zapisniku su se pak našla čak pet juniora od kojih je od prve minute zaigrao Ljubanović, dok su s klupe priliku čekali Marić, Matteoni, Medić i Miljanić.

Utakmica je počela uobičajenim ispitivanjem snaga, a momčadi su tijekom većeg djela prvog poluvremena bile izjednačene. Prvi su ipak zaprijetili Zeleno-žuti preko Ljubanovića koji je imao dobar pokušaj u desetoj minuti kada je pucao s ruba kaznenog prostora, ali je vratar Slavena uspio obraniti. Novu polu priliku nogometaši Istre 1961 su imali u 17. minuti kada je Lucio ubacio iz slobodnog udarca za Gojkovića koji je bio najviši u skoku, ali nije uspio naciljati vrata domaćih.

Domaći su prvi put zaprijetili protivničkom golu u 19. minuti preko Hebera koji je s 20-ak metara pucao vrlo snažno, ali je Ivušić bio spreman. Uslijedilo je 20-ak minuta izjednačene, ali borbene igre koja nije obilovala prilikama. Međutim, sve se promijenilo u posljednjim minutama poluvremena kada su obje momčadi stvorile nekoliko prilika, ali je ona domaća jednu iskoristila i povela.

Najopasniju priliku u dotadašnjem djelu utakmice su stvorili domaći u 38. minuti kada je Heber ubacio s lijeve strane za Ivanovskog koji je pucao glavom i pogodio stativu. U nastavku susreta je Gržan povukao kontru i stigao do vrata Slavena, ali nije uspio konkretnije zaprijetiti. U korneru koji je uslijedio nakon gužve je pucao Gržan, ali na žalost Šime nije uspio naciljati prazna vrata. U 43. minuti je opet Ivanovski prijetio udarcem glavom, ovaj put na ubačaj iz kornera, ali se Ivušić našao na pravom mjestu. U nastavku akcije je Lucio izgubio loptu u vrlo opasnoj zoni te je Burić tako poslao upotrebljivu loptu za Katića koji je na drugoj stativi nadskočio Pavića i pogodio za vodstvo domaćih.

Iako se činilo kako su Zeleno-žuti bolje ušli u nastavak susreta jer su zaprijetili već u 46. minuti preko Puclina, domaći su ubrzo preuzeli kontrolu nad igrom i povećali vodstvo. Odgovor na prijetnju Istre uslijedio je u sljedećem napadu kada je Katić pucao glavom na ubačaj iz kuta, ali nije uspio naciljati vrata Istrinog gola. Povećali su ipak domaći svoje vodstvo minutu kasnije kada je zabio Ivanovski. Pobjegao je Heber pažnji Mitrevskog i Pavića i pucao snažno, ali je Ivušić uspio odbiti loptu tek do noge usamljenog Ivanovskog koji je loptu poslao u praznu mrežu.

Domaći su nastavili prijetiti Ivušiću koji je već u 53. minuti morao spašavati svoj gol i pravovremenim istrčavanjem spriječiti novi pogodak domaćih. Umirila se igra nakon tih uvodnih desetak vrlo aktivnih minuta. Domaći su očigledno zadovoljni dvostrukim vodstvom koncentrirali na obranu i zadržavanje vodstva. Zeleno-žuti su tako povećali posjed lopte, ali je na žalost pulskih navijača bio jalov i bez stvorenih konkretnijih prilika.[:]