[:hr]Nadarena generacija pionira Istre 1961 u ovoj sezoni bilježi zaista odlične rezultate. Pod vodstvom trenera Davora Lasića naši su mladići završili na šestom mjestu, s tri boda zaostatka za trećim Splitom. Zaslužni su naravno i treneri koji su ranije trenirali naše dečke i koji su proteklih godina isto tako bilježili značajne rezultate i napredak u radu kroz regionalne lige i turnire.

Naši dečki su u prvenstvo ušli minimalnom domaćom pobjedom nad Sesvetama i porazom u Šibeniku. Nakon te gostujuće utakmice je za mlade Zeleno-žute krenula odlična serija od pet uzastopnih pobjeda, a redom su bodove gubili Zadar, Dragovoljac, Slaven, Cibalija i Dinamo. Uslijedio je remi protiv Splita i pobjeda nad HAŠK-om nakon koje su naši dečki bili na drugoj poziciji na tablici sa sedam pobjeda, remijem i porazom u devet utakmica. Pokazalo se kasnije da je ključna utakmica bila domaći sraz s Osijekom u kojoj su naši dečki primili gol u drugoj minuti sudačke nadoknade za poraz od 1:0. Upravo je od te utakmice uslijedio pad u formi koji je s ponešto uspona ipak potrajao do kraja polusezone. U tih su šest utakmica pioniri izgubili triput (Rijeka, Lokomotiva, Hajduk), remizirali dva puta (Inter, Sesvete) i pobijedili jednom (Zagreb).

Iskreno, na početku nisam očekivao tako dobre rezultate. Međutim, kako sam sve više vremena provodio s tim dečkima sam sve više vidio kako su u glavama odlični i da im se nije teško napeti do krajnjih granica. Rekao je Davor Lasić, trener pionira Istre 1961 i nadodao. – Talent je jedan manji postotak u nogometu i to moji dečki imaju, ali su isto tako pokazali da imaju glavu, postojanost i želju za dokazivanjem. Uvijek su davali sve od sebe na terenu, a prema protivnicima nisu pokazivali pre veliki respekt, neovisno o tome protiv koga igrali. Zbog svega toga su stvorili veliko zajedništvo i napravili takav rezultat.

Trener se s nešto više riječi osvrnuo na prvi dio ove sezone. – Prvi dio sezone je bio dobar, ali je realno mogao biti i bolji. Sredinom polusezone smo malo popustili u igri i koncentraciji pa je tako patio rezultat. Nakon desetak kola se napravila velika pažnja oko njih, a to su sve mladi dečki i za to realno nisu bili spremni pa su se malo poljuljali. Svakako ćemo nastojati to ispraviti u drugom djelu prvenstva i pokušati se plasirati još više na tablici. Rekao je Davor Lasić koji je za kraj ovog kratkog razgovora rekao par riječi i o planovima za sljedeću polusezonu. – Cilj nam je malo proširiti fond igrača jer u dogovoru s koordinatorom škole nogometa planiramo neke dečke postepeno ubacivati u višu kategoriju da vidimo kako će reagirati. Za to nam je prvo potrebna situacija u kojoj nam ne prijeti ispadanje, a istovremeno će se otvoriti prostora za dečke koji su manje igrali i koji se objektivno zbog fizičkih predispozicija nisu uspjeli nametnuti u prvu momčad.

U tijeku je zasluženi odmor nakon kojeg će naši klinci krenuti s novim ciklusom priprema u nadi za još boljom polusezonom u kojoj će dečki pomalo stasati i kretati se prema prvoligaškom seniorskom nogometu. Do tada želimo im puno dobrog rada, utakmica i sreće, kako njima, tako i trenerima koji će ih voditi u budućnosti kroz našu školu nogometa.

[league_table 7079][:]