[:hr]Prošlog vikenda su dvije ekipe NK Istre 1961 nastupale na UKI Cupu, jakom međunarodnom turniru u Radomlju kod Ljubljane. Na jednodnevnom turniru za curice i cure NK Istra 1961 bila je zastupljena s ekipama U-11 i U-15 koje su odigrale zaista odličan turnir.

U konkurenciji U-11 je bilo ukupno pet ekipa koje su igrale po jednokružnom ligaškom sustavu. Naše curice su odigrale odlično i na kraju završile na drugom mjestu. Uz gol razliku 17:2, ekipa trenera Šehića slavila je protiv Rijeke, Radomlja i Trebnja, dok je u posljednjoj odlučujućoj utakmici poražena od Osijeka 2:1.

Starije cure iz ekipe U-15 su se natjecale u konkurenciji s još 11 ekipa iz Slovenije, Hrvatske i Slovačke. Nađe cure su igrale u skupini D gdje su remizirale protiv ekipe Slovana iz Bratislave s 0:0 i ekipom Trebnja 1:1. U razigravanju za pozicije Zeleno-žute su izgubile od Radomlja 2:0 i Pomurja 4:0, dok su na utakmici za sedmo mjesto slavile s 2:1 nakon izvođenja penala.

Iz ekipe U-11 Istre 1961 dolazi i najbolja vratarka turnira, Elena Klešin, koja je primila samo dva pogotka.

Čestitke curama i njihovim trenerima na odličnom turniru!

Foto: znk-radomlje.si[:us]Last weekend two of our girls’ academy teams participated in the Uki Cup, a big international tournament for girls in Radomlje. Our U-11 team finished second with three wins and one loss, while our U-15 team finished seventh. The U-15’s played five matches, finishing with two loses, two ties, and one win. Elena Klešin, from NK Istra 1961, won best goalkeeper of the tournament from the U-11 age group.

Our girls performed really well in this tournament, and we want to congratulate them and their coaches.[:]