[:hr]Utakmica s Cibalijom se polako bliži, a pripreme ze taj važan susret su već krenule. Dečki treniraju u Štinjanu gdje će se zadržati do subote kada će krenuti u Vinkovce. Utakmica je na rasporedu u nedjelju u 15:00 sati, a najavio ju nam je Šime Gržan koji se prvo u par rečenica osvrnuo na dosadašnji dio nastavka sezone. – Protiv Lokomotive smo dobili i dobro otvorili drugi dio sezone. Iako smo u sljedećoj utakmici izgubili od Hajduka 4:0, smatram da nikako nismo zaslužili tako visoki poraz i mislim da smo mogli izvući puno više iz te utakmice. Protiv Belupa smo odigrali neriješeno, dobra su ekipa koja rijetko gubi i rekao bih da nije sramota protiv njih remizirati. Sada je bitno ne gubiti bodove i utakmice. Rekao je Šime.

Pred nogometašima Istre 1961 je vrlo bitna utakmica koja je na rasporedu u nedjelju u Vinkovcima. Zeleno-žuti u drugom djelu prvenstva još nisu zabili gol iz igre, a savršenu priliku za to imat će upravo protiv posljednje plasirane Cibalije. – Definitivno moramo popraviti završnicu. Osim toga niti ne stvaramo puno prilika pa je još teže zabiti. Radimo na tome i siguran sam da ćemo brzo sve to popraviti. Rekao je Gržan te se ujedno osvrnuo sljedeću utakmicu. – Nadam se da će teren biti bolji nego ovaj naš i da ćemo moći odigrati bolju utakmicu uz više pas igre. Tada bi mogli uspostavili našu igru i očekivati puno više prilika kako bi mogli zabiti pokoji gol i pobijediti.

Zeleno-žuti su ove sezone već dvaput igrali protiv vinkovačke momčadi. U Puli je bilo 3:2, a u Vinkovcima 1:1. – Njima je to jako bitna utakmica i možda jedan od zadnjih vlakova za održavanje priključka i nade za ostanak u ligi i zato moraju ići na pobjedu. Međutim, isto tako i mi želimo tri boda jer se želimo što više približiti Belupu na petom mjestu, a pošto oni imaju tešku utakmicu s Osijekom to bi nam moglo i poći za rukom. Očekujem da će se Cibalia u određenom trenutku otvoriti što bi nama moglo dati prostora u napadu i prilika za golove. Zaključio je Šime.[:us]The game against Cibalia is approaching and preparations have already begun. Every day, the team is spending time in Stinjan, where they will practice until Saturday before they head to Vinkovci. The game is scheduled for Sunday at 3pm Croatian time. We interviewed Šime Grzan about the game and he said, “I hope their field will be better than ours, and that we will be able to play a better game. Ideally we can play our type of game as planned, create more chances, score some goals, and win.
The Green and Yellows have already played Cibalija twice this season. In Pula, the game ended 3:2, and in Vinkovci it was a 1:1 tie . “This game is really important to them, “ said Grzan. “It’s their last real chance to be safely in 9th place and remain in the league. However, we want three points because we want to close the gap between us and Slaven Belupo (5th place). Since Slaven Belupo has a difficult game against Osijek, a win for us could be very beneficial. I expect that at some point Cibalija will break down, creating some space and chances for us to score.”[:]