[:hr]Uz nove vlasnike koji intenzivno rade na pripremama za nadolazeću sezonu, isto intenzivno radi još jedno novo lice u pulskom prvoligašu, Mario Rubeša. Bivši direktor HNK Rijeke stigao je u Pulu obavljati funkciju klupskog menadžera. U suradnji sa sportskim direktorom Rubčićem i trenerom Pamićem će raditi na dovođenju pojačanja i slaganja momčadi. Rubeša će raditi i na unaprjeđenju i kvaliteti ne samo sportskog, već i poslovnog djela funkcioniranja kluba.

– Čast mi je što sam došao u Istru i što ću biti dio ovog tima i projekta. Siguran sam da ćemo svi dati svoj maksimum kako bi NK Istra 1961 bila na ponos svih Istrijana kao jedan od simbola cijele Istre. Bio sam direktor Rijeke četiri godine, dok sam posljednje četiri godine radio kao savjetnik pojedinih klubova u Europi i Aziji. Na poziv uprave Istre sam se priključio ovom timu s gospodinom Rubčićem.

Novi klupski menadžer je nešto više rekao i o ciljevima Zeleno-žutih.

– Cilj nam je pozicionirati Istru u sam vrh hrvatskog nogometa. Isto tako želimo uspostaviti odličnu suradnju sa svim klubovima u cijeloj regiji, ali i u inozemstvu. Želimo da se za Istru čuje i van Hrvatske kao jedan stabilan nogometni klub. Naša je namjera da kroz nekoliko godina gro momčadi bude iz Istre, uz jasnu činjenicu da će svaki igrač prvo morati zadovoljiti kvalitetom. Pokušat ćemo vratiti igrače iz Istre i regije pošto je ipak ovo klub Istrijana. 

Pojasnio je Rubeša svoju ulogu u pulskom prvoligašu.

– Moj zadatak je da dam svoj obol u sportskom, ali i u poslovnom djelu kako bi klub bio uspješan u oba segmenta. Primarni cilj je izvući maksimum iz uloženog. Slično se radi u stranim klubovima u kojima jedna osoba objedini više segmenata poslovanja kluba. Takva je moja funkcija u Klubu. Bitno je da se radi timski, da cijeli klub funkcionira kao tim i da smo svi koordinirani. Trenutno slažemo momčad i to je prioritet, a kada odradimo taj dio onda će i ostale stvari doći na red. [:]