[:hr]Istra 1961 od utakmice s Osijekom ne zna za radost pobjede. Mjesec dana je prošlo od te utakmice u kojim su Zeleno-žuti pretrpjeli dva gostujuća poraza i domaći remi sa Zagrebom. Vrijeme je za prekid niza bez pobjede, a prva prilika za to bit će nedjeljna utakmica sa Splitom. Četvrta momčad prvenstva na Drosinu dolazi nakon domaće pobjede nad Dinamom i gostujućim porazom kod Rijeke. Tražit će Crveni sasvim sigurno svoj osmi prvenstveni trobod, ali će se nešto pitati i Zeleno-žute koji su ove godine na Drosini poraženi tek jednom.

Trener Rubčić, koji je održao press konferenciju u petak ujutro će silom prilika morati mijenjati početnu postavu. Zbog ozljede neće moći nastupati Pamić. – Manuel Pamić na žalost neće biti u momčadi. U utorak je na treningu osjetio laganu bol u kvadricepsu, a u četvrtak mu se to ponovilo pa nećemo računati na njega. U nedjelju na golu biti Ivušić, na mjesto Pamića ide Heister, a uz njega u obrani će biti Gojković, Žižić i Hadžić. Ispred njih će igrati Zlomislić, Vuković, Tomić, Hakim, Kasalica i Nikolić. Đurić će utakmicu započeti na klupi uz Ivešu, Mišića, Svraku, Repića, Ojdanića i Franića. Rekao je trener koji ipak nije htio otkriti taktičke zamisli kojima će se u nedjelju suprotstaviti protivniku. – Radi se o zaista bitnoj utakmici za nas. Moram reći da smo ostali dužni našim navijačima nakon dvije zadnje utakmice s Dinamom i Zagrebom, a istovremeno znamo da nam dolazi jedna jako dobra ekipa pa zato ne bih o taktičkim zamislima i formaciji. Jedino mogu reći da ćemo morati biti maksimalno koncentrirani, čvrsti i motivirani za napraviti dobar rezultat. Ekipa stalno radi dobro na treninzima, ali na žalost na utakmicama nemamo sreće s tim golovima. Vjerujem da će se Kasalici i Nikoliću vratiti sav uložen trud i da će krenuti zabijati.

Trener je par riječi rekao i o poziciji desnog beka koju će protiv Splita zauzeti Hadžić. – Puno sam razmišljao o toj poziciji i dvoumio se između Hadžića i Mišića. Keno je odigrao odlično protiv Dinama, čvrst je igrač, a svi znamo da je Split dosta opasan po bočnim pozicijama. Zato mislim da bi se Keno u ovom trenutku mogao puno bolje snaći, pogotovo zbog teškog terena kojeg očekujemo u nedjelju. Rekao je Rubčić i nastavio. – Mislim da su i Ivušić i Iveša zaslužili braniti. Iveša nas je zadužio, ali su priliku zaslužili i Ivušić i Brkić. Brkić neće biti u sastavu jer mu je u srijedu izbila alergija. Sada je najbitnije naći stabilnost na golu jer nije dobro često mijenjati golmane. Isto je i s igračima u polju i mislim da se ova ekipa koja je igrala u zadnje tri utakmice standardizirala.

Momčad Splita dolazi u Pulu uz najave da će na Drosini tražiti pobjedu. Slični su planovi i Istre 1961. – Split je momčad koja je u posljednjih par godina dovela dosta kvalitetnih igrača. Dosta su dugo zajedno, imaju odlične individualce, a uz to su i dosta agresivni i disciplinirani i po tome su prepoznatljivi. Upravo su agresivnošću Splićani “riješili”21 posljednju utakmicu s Istrom u Splitu. – Ušli su agresivno i nisu nam dali disati na sredini terena. Natjerali su nas da napravimo par grešaka iz kojih smo primili golove. Zato ćemo ovaj put morati odgovoriti puno bolje i agresivnije. Od svih igrača ću tražiti da u utakmicu uđu maksimalno mirno i pametno. Odigramo li pametno možemo pobijediti tako kvalitetnu ekipu.[:]