[:hr]Polovica prvenstva je za nama. Nakon odigranih 18 kola Zeleno-žuti se nalaze na sedmoj poziciji s 19 osvojenih bodova. Dva manje je osvojila momčad Slavena koja će u nedjelju na Drosini gostovati u sklopu 19. kola Prve lige. Uoči susreta, Zeleno-žuti treniraju u miru štinjanskog igrališta Fortin na kojem se spremaju za ovu vrlo važnu utakmicu. Eventualnom pobjedom bi se dečki odmaknuli od dna ljestvice i zadržali priključak za četvrtim Splitom.

O samoj utakmici je nešto više rekao trener Robert Rubčić. – Jako bitna utakmica za nas. Uz sav respekt prema Slavenu, mi jednostavno ovu utakmicu moramo dobiti. Znam u kakvoj situaciji se nalazimo, a važnosti utakmice su svjesni i igrači. Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo pobijediti.

Koprivničanci su u srijedu u sklopu četvrtfinala Kupa igrali iscrpljujuću utakmicu protiv Osječana. – Mislim da će se zbog te teške i zahtjevne utakmice osjećati umor u momčad Slavena, a to je za nas plus. Na zadnje tri utakmice smo pokazali određenu kvalitetu, ali i nedostatke, od kojih je najizraženiji taj što stojimo daleko od igrača. Ako to protiv Slavena uspijemo popraviti, a tomu dodamo i dozu agresije, vjerujem da možemo doći do dobrog rezultata. Svjesni smo važnosti te utakmice koju jednostavno moramo dobiti. Rekao je privremeni pulski strateg i zatim otkrio sastav s kojim će se suprotstaviti Slavenu. – Na golu će biti Ivušić, u obrani Hadžić, Žižić, Gojković i Tomić, u vezi Vuković, Zlomislić, Zolotić i Heister, a u napadu Kasalica i Bouhna. Igrat ćemo u formaciji 4-4-2. Na klupi će biti Iveša, Repić, Svraka, Đurić, Ojdanić, Franić i Salanović. Mišić je lagano ozlijedio tetivu pa neće biti u sastavu.

– Ići ćemo na pobjedu, a za to ćemo trebati visoko pritisnuti protivnika. Vuković i Heister će morati izaći visoko, ali istovremeno ćemo morati biti oprezni u obrani. Rekao je trener koji je ujedno istaknuo kako ne može biti zadovoljan rezultatima koje je ostvario od kada je na klupi Zeleno-žutih. Osim pobjede protiv Osijeka, Rubčić je na klupi Istre u pet ligaških utakmica osvojio svega dva boda. – Nisam zadovoljan tom situacijom jer smo mogli imati puno više bodova. Nije novost da nam je realizacija problem, a iako pokazujemo određeni napredak u igri, taj napredak nije dovoljan da se dođe do boljeg rezultata. Ne mogu kriviti napadače jer pokušavaju zabiti, traže gol i imaju veliku želju, ali ne ide. Je li to do njih ili do mene, to još ne mogu reći.

Nije ni momčad Slavena u sjajnoj formi. Posljednje tri utakmice su izgubili, a zadnji trobod ostvarili su protiv Intera. – Znam da će doći dosta motivirani i protiv nas će tražiti šansu da dođu do pobjede pa zato vjerujem da će nas napasti od prve minute. Oni su momčad koja zna igrati i koja se neće povući, a iako možda i nemaju veliku snagu, pokušat će nas napasti. U srijedu su imali tešku i napornu utakmicu i sigurno neće imati tu moć da odigraju svih 90 minuta u visokom ritmu. I u prvoj utakmici na Drosini protiv njih je bilo dosta teško. Dali smo bili treći gol na vrijeme jer su kod 2:1 za nas imali posjed lopte i dobre šanse. Kako bilo, mislim da smo bolja ekipa i moramo sve poduzeti kako bi dobili tu utakmicu.[:]