[:hr]Mladi 20-o godišnji Portugalac Joao Rodrigo Escoval debitirao je u dresu Istre 1961 u petak protiv Slavena i odigrao vrlo dobru utakmicu. Odličan prvi dojam svakako će pokušati potvrditi i u sljedećoj utakmici u nedjelju kada će Zeleno-žuti gostovati kod Rudeša. Stoga smo povodom svoje prve utakmice u zeleno-žutom dresu popričali s Escovalom koji nam je otkrio kako mu je od svoja dva imena draže ono drugo, Rodrigo. – Jako sam sretan zbog pobjede. Cijela momčad je jako htjela ta tri boda i jako mi je drago je da smo zajedno stigli do zadanog cilja. Isto tako mogu reći i da sam jako zadovoljan kako sam odigrao svoju prvu utakmicu u dresu Istre 1961 i kako je sve prošlo jako dobro.  Rekao je Rodrigo koji je, okretan i siguran u duelu, visok u skoku, ostavio je odličan prvi dojam. – Malo sam bio nervozan prije početka utakmice jer je to ipak bio moj prvi nastup u Istri i općenito u prvoj ligi. Međutim, sva trema je nestala onog trenutka kada je sudac označio početak utakmice, zaboravio sam na svu nervozu i tremu i odigrao najbolje što znam.

Rodrigo je iz druge momčadi Benfice stigao sredinom prošlog mjeseca pa je imao dovoljno vremena da stvori konkretno mišljenje o svojoj ekipi. – Mislim da imamo momčad koja može pobjeđivati i namjera nam je u nedjelju nastaviti pobjednički niz kako bi na tablici krenuli prema gore. Do sada sam klubove u Hrvatskoj gledao samo na televiziji, ali sada sam i igrao protiv jednog pa sam vidio i potvrdio kako se ovdje igra čvršći i fizički jače nego u Portugalu. Pejić je primjerice fizički jak i odličan igrač, bilo je teško s njime, ali smo na kraju njega i napad Slavena uspjeli zaustaviti zajedničkim snagama.

Trener je prije utakmice najavio kako postoji mogućnost da će se Slavenu suprotstaviti s trojicom igrača u zadnjoj liniji, ali se na kraju ipak udlučio za formaciju s četvoricom braniča. – Isto mi je igrati s trojicom ili četvoricom. U Portugalu sam većinom igrao s četvoricom u zadnjoj liniji, ali i nešto utakmica s trojicom tako da stvarno nemam problema s time.

Bilo na terenu ili van njega, Rodriga se najčešće može vidjeti sa sunarodnjakom Pipom Ferreirom s kojim je i stigao iz Benfice u Pulu. – Svakako mi je Pipo nedostajao na terenu. Veliki mi je prijatelj, jako je željan igre i siguran sam da će uskoro dobiti priliku trenera Raić-Sudara. Zaključio je Escoval.[:]