[:hr]Jedan od iskusnijih igrača u redovima NK Istre 1961 je Goran Roce. Požrtvovni i borbeni napadač Zeleno-žutih svojim je velikim srcem, željom i zalaganjem osvojio simpatije navijača NK Istre 1961. Goran u svakoj utakmici ide maksimalno do kraja, a nerijetko iz naoko izgubljenih situacija stvori konkretnu opasnost po golu protivnika. Trenutno se nalazi u Americi gdje sa svojim suigračima prolazi kroz najvažniji dio zimskog djela priprema.

Radi se punom parom i za sada sve teče po planovima. Više o tome, ali i o utakmicama i ostalim detaljima s američkog djela priprema podijelio je s nama Roce u kratkom razgovoru. – Ove pripreme su specifične, to je sigurno. Mislim da smo prva ekipa iz HNL-a koja je otišla u Ameriku na pripreme i smatram da je to jedna pozitivna stvar. Slobodno mogu reći da je pun pogodak što smo došli ovdje i nadam se da će se tako pokazati i u prvenstvu. Ovdje imamo stvarno odlične uvjete, odličnu klimu i svi uživamo u ovim pripremama. Imamo i dodatne sadržaje od kojih bih istaknuo NBA utakmicu i stvarno su svi igrači zadovoljni odabirom Amerike i Arizone kao naše destinacije za pripreme.

Trenira se u visokom ritmu, a igrači su u potpunosti koncentrirani na posao i utakmice. – Trenira se dobro i svi dečki idu maksimalno svaki dan. Igramo utakmice s nama nepoznatim klubovima koji su se na kraju pokazali kao vrlo jaki takmaci. Imaju specifičan način igre i vrše pressing na svim dijelovima terena. To je bilo dobro za nas jer smo se brzo morali priviknuti na takav način igre zbog kojeg smo morali puno brže razmišljati i donositi odluke na terenu kako ne bi izgubili loptu. Koliko vidim na pripremama je sve u najboljem redu, a čak i nema pre više ozljeda, već samo nešto manjih što je i normalno za pripreme.

Osim specifičnih protivnika mogao se vidjeti i nešto drugačiji sudački kriterij koji je dopuštao dosta agresivniju igru od one na koju su naučeni naši igrači. – Iskreno, zbog tog kriterija smo bili nervozni jer nam u ove dvije utakmice stvarno nisu sudili neke čiste faulove. Rekao je Goran i nadodao. – Možda je bolje da je tako i da nam je teže ovdje kako bi očvrsnuli i kako bi nam u HNL-u bilo lakše. Prokomentirao je naš napadač i činjenicu da Istra tijekom cijelog pripremnog ciklusa neće odigrati niti jednu utakmicu protiv hrvatskih protivnika, već su bili i bit će klubovi iz Kine, Slovenije i Amerike. – Ekipe koje idu na pripreme u inozemstvo redovito igraju utakmice s protivnicima iz drugih država, tako da to i nije ništa pre više čudno. Mi praktički ekipe iz Hrvatske već znamo u dušu i ne može se nešto drastično promijeniti tijekom priprema. Možda je za nas i bolje što igramo protiv stranih ekipa jer tako učimo brzo se privikavati u određenim situacijama na terenu.

– Razdoblje prilagodbe je prošlo i polako ekipa počinje shvaćati trenerove zamisli, a mislim da se to vidjelo u odigranim utakmicama. Sada samo moramo još doraditi neke detalje. Trener ima svoje ideje, a mi ga pratimo kako najbolje možemo. Nadam se da ćemo izgledati kako on želi i da ćemo ostvarivati dobre rezultate u nastavku prvenstva. Zaključio je Roce.[:]