[:hr]Nogometaši Istre 1961 su se okrenuli novom ligaškom susretu koji će ih u nedjelju odvesti put Zagreba gdje će gostovati kod Lokomotive. Termin utakmice je promijenjen pa će umjesto u 19:00 utakmica početi u 19:30. To međutim nije ništa promijenilo u planu trenera Darka Raić-Sudara koji je odlučio u četvrtak za svoju momčad organizirati druženje na Kamenjaku, a s treninzima nastaviti u petak. To je definitivno bilo prijeko potrebno za naše dečke kojima je trebao mali odmak od svakodnevnih nogometnih problema. S time se slaže i Goran Roce, jedan od najiskusnijih igrača u Zeleno-žutim redovima koji je ujedno i najavio nedjeljnu utakmicu s Lokomotivom. – Dobro nam je došlo biti zajedno van treninga i malo odvratiti misli s nogometa i slabih rezultata. Popričati malo o drugim stvarima nam je trebalo u ovom trenutku. Rekao je Roce i par riječi nadodao o stanju u momčadi. – Loši rezultati ne mogu generirati zadovoljstvo, to je normalno. Kako sam i prije utakmice s Rijekom rekao, dobar rezultat vraća pozitivu u momčad i zato moramo razmišljati na to da u nedjelju idemo po pobjedu jer bi tako okrenuli stvari na našu stranu.

Bit će to Istri 1961 treća utakmica u devet dana, što sigurno nije dobro kada se uzme u obzir da se kasnilo s pripremama i da momčad u zadnje vrijeme evidentno pada u posljednjih 30 minuta. – Nije bez veze da pripreme počinju najmanje 40 dana prije prvenstva. Mi to nismo imali i vjerojatno sada plaćamo taj danak. Međutim, vrijeme ne možemo vratiti, tu smo gdje jesmo i zato moramo djelovati i pokušati to nadoknaditi. Tri utakmice u devet dana? Jedan dan više ili manje nije toliko bitan, ne možemo se vaditi na to niti očekivati nešto od toga. Mi moramo odigrati svoje, svatko mora napraviti svoj dio, pogledati se u ogledalo i preuzeti svoj dio odgovornosti. Moramo dati igrački minimum, a to je odraditi taktički što trener zahtjeva, imati visoki voljni moment i nakon utakmice ne moći stajati na nogama. Kvaliteta igre s druge strane ovisi o danu, nekada će nešto poći za nogom, nekad neće, ali ako su ta tri osnovna elementa prisutna onda ekipa kao cjelina može očekivati rezultat na kraju utakmice.

Lokomotiva je nakon niza slabijih rezultata u dobroj seriji te je upisala dvije pobjede. – Čini mi se da su i oni od početka drugog djela hvatali kontinuitet, ali ipak ih rezultat nije išao. Remetile su ih i ozlijede pa su na kraju ušli u seriju lošijih rezultata. Trenutno smo mi u takvoj crnoj rupi i pokušavamo se iščupati iz toga. Rekao je Roce i nadodao. – Očekujem uobičajenu utakmicu s njihove strane. Mlada su i poletna ekipa, imaju dobrih mladih i par bitnih iskusnih igrača. Mi moramo odigrati isto kao što smo protiv njih igrali na Drosini kada smo tijekom cijelog susreta bili pravi, kako bi uvijek morali biti. To bi nam trebao biti pokazatelj kako moramo odigrati protiv njih, ali i protiv svih ostalih momčadi do kraja sezone.[:]