[:hr]Nakon turbulentnih zadnjih par dana, pred novinare je u četvrtak stao trener Istre 1961 Robert Rubčić koji je najavio subotnje gostovanje Zeleno-žutih kod Lokomotive. – Očekuje nas težak zadatak na posljednjem gostovanju ove godine kod vrlo dobre i uigrane momčadi Lokomotive. S dečkima sam razgovarao u svlačionici nakon turbulentnog tjedna i garantirali su mi da će do kraja odigrati na najvišem mogućem nivou. Moram reći da vjerujem u njih i da će za utakmicu biti psihološki spremni.

Prokomentirao je trener i momčad koja je Zeleno-žute svladala u prvom djelu prvenstva u Kranjčevićevoj s visokih 6:1. – Ne smijemo im dati prostora jer su brza i opasna momčad. Morat ćemo biti itekako koncentrirani i oprezni na početku utakmice. Nešto više ćemo pokušati napraviti prema naprijed preko naših brzih igrača kao što su Bouhna i Kasalica. Vjerujem da se neće ponoviti povijest i da nećemo primiti gol u ranoj fazi utakmice.

Momčad će na put znatno oslabljena. Uz ozlijeđenog Pamića, zbog tri žuta kartona neće moći nastupati Vuković, a zbog crvenih kartona Gojković i Heister. – Imamo dosta problema sa sastavom, ali vjerujem u igrače u koje sam siguran da će dostojno zamijeniti kartonirane i ozlijeđene. Na put će krenuti: Ivušić, Iveša, Mišić, Tomić, Ojdanić, Žižić, Đurić, Svraka, Zolotić, Zlomislić, Bouhna, Kasalica, Franić, Repić, Nikolić, Marić, Hadžić, Barišić. Umjesto Hadžića će se u momčad vratiti Mišić, a umjesto Gojkovića Ojdanić. Odigrat ćemo nešto zatvorenije i priliku tražiti preko svojih brzih igrača.

Dečki su mi u srijedu nakon treninga dali garanciju da će u subotu dati sve od sebe i da će igrati za mene. Rekao sam im da je to pogrešan pristup i da moraju igrati za sebe, ali i za klub, Grad i navijače. Pokazali su zrelost i to mi da je nadu da ćemo se u Zagrebu moći nositi s Lokomotivom. Rekao je Rubčić i nadodao kako će funkciju stratega pulskog prvoligaša obavaljati do kraja polusezone, odnosno još dvije utakmice. – Odradit ću još ova dva kola pa ću sjesti s direktorom i vidjeti što dalje. Jedno je sigurno, neću više biti trener, a predstoji vidjeti hoću li ostati sportski direktor ili ne.[:]