[:hr]Bliži se subota i utakmica 13. kola u kojoj će Zeleno-žuti na Drosini ugostiti momčad Osijeka. Svoju premijeru na klupi Istre kao privremeni trener imat će Robert Rubčić. Trener se javnosti obratio na konferenciji za tisak koja se održala u četvrtak u press centru na Drosini.

– Iz moje perspektive nemam pravo reći da smo favoriti već ću se zaustaviti na tvrdnji da našu kvalitetu moramo pokazati na terenu. Doći će nam mlada ekipa Osijeka s dobrim pojedincima i siguran sam da će tražiti svoju šansu da nas iznenade. Uz to nas očekuje jako težak teren. Moram reći i da smo u zadnjih deset dana radili jako dobro i to mi ulijeva optimizam da subotnja utakmica za nas može biti jako pozitivna. Rekao je trener koji se osvrnuo i na sastav kojeg je otkrio u cijelosti. – Na golu će biti Iveša, u zadnjoj liniji Mišić, Ojdanić, Žižić i Heister, u sredini terena Đurić, Zolotić, Zlomislić i Bouhna, a naprijed Nikolić i Kasalica. Na klupi će biti Brkić, Gojković, Repić, Pamić, Vuković, Svraka i Hadžić ili Tomić. Hadžić zadnjih par dana nije trenirao te se priključio tek jučer, dok Tomić ima laganu ozljedu pa ćemo vidjeti nakon treninga tko će sjesti na klupu.

Trener je odlučio kako će za utakmicu s Osijekom zaigrati u nešto izmijenjenom sistemu pa bi njegova momčad na terenu u subotu trebala zaigrati u formaciji 4-4-2. – Sigurno je da ćemo igrati s dva napadača. Ovisno o situaciji na terenu mogao bi i Bouhna zaigrati malo ofenzivnije. U prijašnjim utakmicama smo imali problema sa srednjim redom koji se slabo priključivao napadačima. U većini slučajeva smo mogli vidjeti Nikolića usamljenog u napadu. Moramo još vidjeti kako ćemo postaviti četvorku u sredini, odnosno hoće li igrati široko, postaviti ih u romb ili bliže napadačima. Inzistirat ću na brzom priključku napadu, da kreiraju prostor za naše bočne igrače i da dođu u završnicu.

Osvrnuo se trener i na momčad Osijeka. – Oni će zasigurno igrati dosta zatvoreno i tražiti svoju šansu preko par pojedinaca koji nas mogu iznenaditi. Međutim, vjerujem da im uz našu dobro odrađenu taktiku ne ćemo dati mogućnost da nas ugroze. Kaže Rubčić i nadodaje. – Moj je jedini problem što imam na raspolaganju 20 kvalitetnih igrača. Bez obzira na to tko igrao, morat će dati svoj maksimum i preuzeti odgovornost. Želim igračima usaditi natjecateljski duh koji mora biti prisutan. U subotu tražim samo pobjedu, a da bi došli do pobjede ćemo morati igrati otvorenije.[:]