[:hr]Istra 1961 će u nedjelju igrati najteže gostovanje. Zeleno-žuti od povratka u prvu ligu na Maksimiru protiv Dinama znaju samo za poraze. Jasno je kako će utakmica u nedjelju nogometaši Istre biti na velikom iskušenju u nastojanju da se iz Zagreba vrate neporaženi.

– Očekuje nas teška utakmica. Dinamu dolazimo u jednom nezgodnom trenutku jer imaju tri poraza u nizu i sigurno da će dati sve od sebe da prekinu taj niz. Znamo da su u bodovnom zaostatku za Rijekom pa nas stoga očekuje jedna veoma zahtjevna utakmica. Rekao je trener Rubčić koji je svjestan da će njegovi igrači morati odigrati na zaista vrhunskom nivou ako žele ostati neporaženi kod hrvatskog prvaka. – Moramo pokazati svoju vrijednost. Igrati u Zagrebu protiv Dinama je zadovoljstvo za igrača i prilika da se dokaže. Uz to, to nam je prilika i da anuliramo slabe rezultate iz posljednjih kola. Teško je u ovom trenutku prognozirati rezultat, ali vjerujem da se možemo suprotstaviti Dinamu na najbolji mogući način, pogotovo jer smo u posljednjih tjedan dana radili zaista dobro. Tražim od igrača da odigraju maksimalno odgovorno jer igramo protiv naše najbolje ekipe.

Trener Rubčić je otkrio kako ima problem sa slaganjem momčadi za nedjeljnu utakmicu. Uz Đurića koji je i dalje u procesu rehabilitacije, utakmicu s Dinamom preskočit će Zlomislić zbog problema s koljenom, Brkić zbog problema sa skočnim zglobom i Žižić koji je dobio poštedu zbog nagomilanog umora. – Moram priznati da me u ovom trenutku muči sastav za Dinamo. Da bi odgovorili na njihovu igru moramo biti dosta agresivni, pogotovo u sredini terena gdje će igrati Hakim, Vuković, Tomić i Heister. U napadu će zaigrati Kasalica i Nikolić, a od svih njih ću tražiti da naprave čvrsti blok u sredini terena. Iza isto imamo ponešto problema. Mišić je odigrao jednu slabiju utakmicu protiv Zagreba, ali je ovaj tjedan radio stvarno jako dobro i mislim da će započeti u nedjelju. Na stoperskim pozicijama će biti Hadžić i Gojković, a Pamić na lijevom boku.

Pojasnio je trener i situaciju sa Zlomislićem i Žižićem. – Zlomislić je osjetio bol u koljenu tako da nije trenirao ovaj tjedan. Kako očekujem tešku utakmicu jednostavno ne mogu računati na njega. Žižić je pak bio jako umoran pa sam ga oslobodio od zadnjeg treninga. Igrač koji osjeća veliki umor u sebi nam u ovom trenutku ne bi mogao pomoći. Tražim igrače koji su motivirani i spremni, a u ovom trenutku su to Gojković i Hadžić.

– Morat ćemo biti itekako oprezni. Jako su opasni, agresivni u sredini, dosta koriste prazan prostor i ulaze među linijama. Mislim da bi vezna linija koja je odigrala Kup utakmicu protiv Zagreba u drugom poluvremenu mogla dobro pokriti prostor i odgovoriti zahtjevima ove utakmice. Rekao je Rubčić i nadodao. – Mislim da je vrijeme da izbacimo strah iz naših redova. Gledam te dečke i oni nisu isti igrači na treningu i na utakmicama. Ako strah bude prisutan onda ćemo u nedjelju imati velikih problema. Siguran sam da će igrači Dinama i dalje biti pod dojmom nesretnog poraza u Pireju, ali neovisno o tome oni će ići na pobjedu jer žele osvojiti naslov prvaka.[:]