[:hr]

Dvije asistencije i gol u prva tri kola brojke su koje se vežu za Antonija Repića, napadača Istre 1961 koji je vrlo dobro ušao u novu sezonu. Antonio je put prema prvoj momčadi Istre započeo u drugoj momčadi za koju je igrao prošle sezone i u kojoj je imao zapaženu ulogu. – Čast mi je da sam iz druge momčadi i treće lige uspio preseliti u prvu momčad i prvu ligu. Izgleda da je dosta komplicirano, ali na kraju se dosta muke i odricanja isplatilo. Zadovoljan sam i zahvalan treneru i svim trenerima što su me podržavali i što su mi dali priliku. 

Trener mi je dao neke smjernice i ukazao mi na greške koje sam prije radio. Ja sam pokušao ispuniti njegove želje i njegove savjete te sam pokušao raditi što bolje ono što on zapravo želi od mene. Naravno, to se pokazalo korisno i dobro za ekipu i mene. Rekao je Repić.

Za lijepu statistiku je Antonio dio zasluga dao svojim suigračima. – Igram prema naprijed i to se od mene očekuje. Suigrači dobro rade, svi radimo odlično kao ekipa i tako uvijek dođe do gola i asistencije. Jasno je da trener to očekuje od nas koji igramo prema naprijed, kao što i očekuje od igrača koji igraju prema nazad da rade svoj dio posla. Svatko ima svoj dio posla.

Istra je u prvenstvo ušla pobjedom, nastavila teškim porazom, a treće kolo završila sjajnom pobjedom. – To je sve dio nogometa. Jedan dan pobijediš, drugi dan izgubiš. Poraz je bio bolan, ali smo barem naučili neke lekcije i to nam je dobro došlo da se okrenemo prema naprijed. Pokazali smo protiv Hajduka da i mi možemo pobijediti s velikom gol razlikom. Lopta je okrugla, jedan dan si gore, drugi dolje, ali uglavnom to je taj žar i ta zanimljivost nogometa. Rekao je Repić koji nije proslavio svoj gol protiv bivšeg mu kluba. – Da, nisam proslavio gol jer sam proveo osam godina u Hajduku. Ja sam iz Trogira i tamo ima dosta navijača Hajduka, a ljudi tamo to gledaju malo drugačije. Korektno sve, digao ruke i to je to. 

Zeleno-žuti su uspješno apsolvirali drugu domaću utakmicu, a sada je na radu gostovanje. Prvo nije prošlo najbolje pa se nadamo da će drugo ipak biti nešto uspješnije. – Drugo mjesto na tablici je motiv za nas da budemo što bolji i da napravimo što bolji rezultat. Lijepo je kada se probudiš ujutro i kada vidiš da si pri vrhu na tablici. Znamo svi da je Osijek dobra ekipa doma i da doma rijetko kada gube bodove. Mi dolazimo puni samopouzdanja i mislimo da tamo možemo napraviti dobar rezultat.

Pogledajte video…

[:]