[:hr]Novi stoper Istre 1961, mladi Renato Gojković u Pulu je stigao u četvrtak ujutro kada je i potpisao ugovor, a momčadi se na priključio već u popodnevnim satima kada su Zeleno-žuti odradili trening u fitnesu i na poligonu na Drosini. Pošto je relativna nepoznanica za navijače Istre 1961, porazgovarali smo s njim povodom njegovog dolaska u redove pulskog prvoligaša kako bi se predstavio novoj sredini.

– Rođen sam u Tuzli 10. rujna 1995. godine. Sa 17 godina sam odigrao jednu sezonu u prvoj federalnoj ligi sa Slobodom iz Tuzle, zatim sam otišao u Čelik iz Zenice. Tamo sam odigrao četrdesetak utakmica u dvije sezone te san nastupao standardno za U-17 i U-19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a imao sam i nekoliko nastupa za U-21. Rekao je ukratko Renato koji je iskazao želju da se što prije uklopi u momčad. – Želja mi je da me momčad što bolje i što prije prihvati, a već prvi utisci su stvarno pozitivni. Ljudi u klubu su me jako lijepo dočekali i hvala im na tome. Vidim da je klub stabilan i dolazak u Istru je jedna stepenica više u mojoj karijeri.

Renato je s Istrom potpisao ugovor u trajanju od dvije godine s mogućnošću produljenja na još godinu dana. – Očekujem da ću ugovor odraditi do kraja i da ću za to vrijeme napredovati u igračkom smislu. U ekipi poznajem Darka Mišića s kojim sam igrao u Čeliku i Muamera Svraku koji je igrao u Premier ligi u Željezničaru. 

Novi stoper Istre priliku za dokazivanje imat će već u subotu kada će Zeleno-žuti u Umagu igrati protiv slovenske Gorice. – Ekipa je prošla pripreme, a ja sam tek stigao. Pošto prvenstvo počinje već za deset dana ne znam što trener planira sa mnom. Moje je da treniram i da se maksimalno trudim, a ja ću prihvatiti sve što trener kaže. Sezona u Bosni je trajala do 28. svibnja, a od 10. lipnja sam radio samostalno. Pratio sam hrvatski nogomet u zadnjih par godina pa sam zato i čuo za Istru i trenera Pamića te za odličan stadion i dobre uvjete rada. Zaključio je Gojković kojemu i ovim putem želimo dobrodošlicu u naš klub.[:]