[:hr]Dugo su Zeleno-žuti imali pobjedu u rukama, od 18. minute vodili 1:0, ali ih slavlje očito ne želi. Šibenčani su uspjeli pred kraj utakmice doći do izjednačenja čime su si povećali šanse za uzvratnu utakmicu koja je na rasporedu u srijedu na Drosini.

Zeleno-žuti su u utakmicu ušli pomalo prestrašeno i s rezervom, očito pod dojmom važnosti utakmice. Domaći pak nisu imali problema s time pa su u susret ušli rastrčaniji i s većom željom za napadanje protivničkog gola. U uvodnom djelu susreta su Zeleno-žuti radili puno neisforsiranih grešaka što je otvaralo prostora domaćim nogometašima koji su pokušavali zaprijetiti, ali im obrana Istre to ipak nije dopuštala.

Nakon uvodnih 15-ak minuta relativno neaktivnih napada uslijedio je niz odličnih prilika od kojih su Zeleno-žuti iskoristili jednu i poveli. Prvu konkretniju situaciju su nogometaši Istre stvorili u 15. minuti kada je Gržan nakon lijepog slaloma pucao u blok. Šibenčani su odgovorili preko Solomona koji se našao sam ispred Iveše, ali njegov udarac glavom nije bio precizan. U sljedećem napadu su Zeleno-žuti mogli povesti kada je Gržan ukrao loptu braniču domaćih i dodao za Varelu koji s par metara nije uspio naciljati gol. Ipak, iz kornera koji je uslijedio je ubacio Vuković, a Trojak glavom prebacio na drugu stativu i loptu poslao u gol.

Sredinom poluvremena su Šibenčani preuzeli inicijativu i krenuli po izjednačenje. Bolju igru međutim domaći nisu kapitalizirali. Iako su imali veći posjed lopte, Šibenčani su svoje napade većinom završavali na rubu kaznenog prostora i bez udarca na gol. Zeleno-žuti su pokušaje domaćih odbijali relativno lako, uz tek nekoliko grešaka koje su ih mogle skupo stajati. Izgubljena lopta Đurića i mlaki start Jurkića iskoristio je Solomon koji je krenuo sam na Ivešu, ali je vratar Istre u pravom trenutku ušao u blok. U tim trenucima su se nogometaši Istre opredijelili za čuvanje svog gola i pokušaje iz kontri. Udarcima su ih završavali Gržan, Zlomislić i Đurić, ali nije bilo preciznosti.

Dominacija domaćih postepeno je slabila pa su Zeleno-žuti sve više kontrolirali igru i ritam utakmice, a ujedno su i vrlo dobro uspjeli zatvoriti sve puteve prema Iveši.

U nastavku susreta su igrali samo domaći koji su uz veći posjed lopte uspjeli stvoriti izraženu terenska dominaciju. Zeleno-žuti su pak pokazali vrlo malo u drugih 45 minuta te su imali velikih poteškoća zadržati loptu više od nekoliko sekundi pa su se stoga povukli na svoju polovicu gdje su boravili gotovo stalno. Međutim, iako nisu bili opasni prema naprijed, nogometaši Istre 1961 su vrlo dobro zatvorili puteve prema svom golu. Domaći su tako, neovisno o dominaciji, svoje napade završavali u bloku Zeleno-žutih. Od opasnijih situacija pred Ivešom se tako mogu zabilježiti tek udarci Slavice iz daljine i Živkovića nakon velike gužve.

Međutim, sva ta silna dominacija domaćih i totalna defenzivna igra Istre došla je na žalost Zeleno-žutih na naplatu u 87. minuti kada je za izjednačenje zabio Šare. Do kraja utakmice nije bilo većih prilika, ali je zbog gluposti Vuković uspio dobiti isključujući drugi žuti karton.

Trener Panadić je tako za uzvratnu utakmicu ostao bez Vukovića, ali i Heistera, Iveše i Hadžića koji su dobili treće žute kartone.[:]