[:hr]U vrlo dobro svjetlu su se u novoj sezoni pred domaćom publikom predstavili nogometaši Istre 1961 koji su bili nadomak prvoj pobjedi. Iako su Zeleno-žuti vodili od 27. minute prvijencem Maksimovića, imali kontrolu nad igrom i bila bolja momčad na terenu, slaba reakcija Ivušića u 83. minuti na udarac Bočkaja iz slobodnog udarca značila je tek jedan osvojeni bod.

Borbena utakmica s malo pravih prilika, a s puno pokušaja probijanja dubinskim loptama i udarca iz daljine. Zeleno-žuti su odlično otvorili susret i već u drugoj minuti bili jako blizu pogotka. Gržan je preciznom dubinskom loptom gurnuo Matyazha u priliku, ali je ukrajinski napadač pogodio vratara gostiju. U 17. minuti je probao i Kitanovski koji je nakon solo prodora pucao u golmana, dok je s druge strane Jambor par minuta kasnije pucao preko gola.

Bolju igru Zeleno-žuti kapitalizirali su u 27. minuti kada je Maksimović iskoristio priliku i zabio. Miloš je ubacio s desne strane, Matyazh je slabo zahvatio loptu koja je ipak završila do Maksimovića, a razigrani ofenzivac pogodio je mrežu nemoćnog Malenice. Obrane su u tim trenucima relativno lako otklanjale opasnosti pred svojim golom pa su tako momčadi bezuspješno prijetile iz daljine. Najopasniji pokušaj do kraja poluvremena je onaj Lope koji je iz slobodnog udarca pogodio vanjski dio mreže.

Nastavak susreta gledateljima je pružio nešto slabiju igru nego u prvom poluvremenu, ali i puno uzbuđenja kroz kontre i dubinske lopte. Međutim, obje momčadi su bile indisponirane pred golovima protivničkih vratara. Ipak, gosti su bili ti koji su uspjeli zabiti. Sretno, jer je Ivušić na slab udarac Bočkaja iz slobodnog udarca Ivušić vrlo slabo reagirao te mu je lopta skliznula iz ruku i završila u golu.

Pokloni za legende pulskog nogometa

Na prvoj ovogodišnjoj domaćoj utakmici, NK Istra 1961 je priredila malu svečanost na poluvremenu. Naime, namjera je bila okupiti Istrine legende koje su od 1961. do 1967. igrale tadašnju 2. Saveznu ligu te sve bivše igrače NK Istre kao najuspješnijeg gradskog kluba, koji su u njezinom dresu odigrali sto i više utakmica.

Legendama je na poluvremenu Jasmina Devović Grudić u ime NK Istre 1961 uručila godišnju kartu i Istrin šal.[:]