[:hr]Crveni – Zeleni 1:0 (0:0) – Galerija fotografija

Nogometaši Istre 1961 u petak su u Štinjanu odigrali međusobnu trening utakmicu. Na mekanom štinjanskom terenu su dečki odigrali dvaput po 35 minuta, a jedini strijelac bio je Repić koji je za “crvene” zabio u 15. minuti nastavka.

Privremeni trener Rubčić testirao je svoje dečke u dvije momčadi koje je postavio u drugačijim formacijama. Za “Crvene” su u formaciji 4-3-3 u zadnjoj liniji zaigrali Mišić, Gregov, Grković i Heister, u veznoj liniji Đurić, Svraka i Repić, a u napadu Barišić, Nikolić i Tomić. Suprotstavili su im se “Zeleni” u formaciji 4-2-3-1, a za koje su u zadnjem redu zaigrali Pavlović, Žižić, Ojdanić i Heister. Ispred obrane su se našli Zlomislić i Zolotić, a ofenzivnu trojku su činili Franić, Matoš i Bouhna s isturenim Kasalicom.

U zanimljivoj utakmici su obje momčadi igrale otvoreno i s velikom količinom trke. Iako su raspoloženi napadači iz mnogobrojnih lijepih prilika često izlazili pred gol suparnika, izostala je realizacija, kao i hladnokrvnost pred golom. Tako je utakmica koja je mogla završiti golijadom na kraju završila tek jednim pogotkom, onim Antonija Repića. Igrala se 15. minuta nastavka kada je Đurić preciznom loptom s desne strane pronašao Repića koji je majstorski pogodio nebranjeni kut gola Ivana Brkića.

Trener Rubčić je mogao vidjeti solidnu izvedbu svojih igrača, kao i puno uloženog truda i trke svih dečki na terenu. Sljedeći trening je zakazao za subotu u 10 sati u Štinjanu.

Crveni: Brkić (Ivušić) – Mišić, Gregov, Grković, Heister – Đurić, Svraka, Repić – Barišić (Marić), Nikolić, Tomić.

Zeleni: Iveša – Pavlović, Žižić, Ojdanić, Pamić – Zlomislić, Zolotić – Franić, Matoš, Bouhna – Nikolič.[:]