[:hr]Nogometaši Istre 1961 su na gostovanju u Koprivnici osvojili bod. Trener Pamić je protiv Slavena postavio zgusnutu formaciju koja je na čelu sa sjajnim Ivešom uspjela sačuvati svoj gol. Iako su domaći nogometaši imali velik broj prilika i pucali čak 16 puta prema golu, u manjem djelu ih je koštala nepreciznost, a u većem djelu raspoloženi čuvar mreže Zeleno-žutih.

Momčadi su odigrale vrlo siromašno prvo poluvrijeme u kojem se može istaknuti tek jedna prilika, i to za domaću momčad. Plavi su tako već u trećoj minuti mogli do vodstva kada se u sjajnoj prilici, ali je Iveša odličnom reakcijom obranio. Bila je to ujedno i jedina prava prilika u prvih 45 minuta susreta. Domaći nogometaši su imali veći posjed lopte i kontrolu igre, ali to nisu uspjeli konkretizirati u par polu prilika koje su uspjeli stvoriti pred Ivešom. Takav odnos snaga na terenu posljedica su zgusnute formacije Zeleno-žutih koji su se osim u trećoj minuti branili vrlo dobro i disciplinirano. Patio je međutim ofenzivni dio igre, a usamljeni Nikolić u napadu nije mogao napraviti puno više nego izgubiti loptu okružen s dva ili tri suparnika.

U nastavku susreta se odnos snaga na terenu nije puno promijenio, ali su domaćini bili dosta opasniji nego u prvih 45 minuta. Posebno opasno je za gol Iveše bilo u prvih 15 minuta nastavka kada su domaći nogometaši prijetili sa svih strana. Pokušali su u više navrata Štiglec, Ejupi i Ozobić, ali im se redovito sprječavao zaista sjajni Vanja Iveša. Najbolju priliku su domaći imali u 58. minuti kada se nakon lijepe akcije u stopostotnoj prilici našao Ejupi, ali je Iveša odličnom reakcijom i refleksom obranio pokušaj napadača Slavena.

Zeleno-žuti su se malo probudili nakon što je u 66. minuti u igru ušao agilni i borbeni Bouhna. Zeleno-žuti su sve češće boravili pred gol domaćih, a uspjeli su stvoriti dvije vrlo dobre prilike. U 79. minuti je Kasalica povratnom loptom proigrao Bouhnu kojemu je loptu s noge izbio Međimorec. Tri minute kasnije se Kasalica našao u prilici nakon što se poskliznuo Galović, ali napadač Istre nije uspio zabiti. Igrači Slavena su pak i dalje pokušavali probiti obranu Istre te im je to zamalo pošlo za rukom u 83. minuti. Pucao je tada Mihaljević glavom, ali je Ivešin gol spasila stativa.[:]