[:hr]Polako se bliži kraj ove teške polusezone, a pred nogometašima Istre 1961 je ostala još samo jedna utakmica, ona u subotu protiv Osijeka. Trener Darko-Raić sudar sa svojom momčadi i stručnim stožerom je uspio dogurati do kraja polusezone te je u kratkom razgovoru iznio svoje mišljenje o subotnjem porazu kod Dinama i stanju u momčadi.

– Mislim da je prevelik rezultat za ono što se događalo na terenu. Rekao je trener o utakmici 19. kola koju su Zeleno-žuti izgubili u Maksimiru 5:1. – Dinamo je bio bolji i kvalitetniji, imao više situacija i udaraca, ali na kraju mogu reći da sam nezadovoljan jedino rezultatom. Doveli smo utakmicu do rezultatske neizvjesnosti i imali najbolju šansu na susretu za izjednačenje, a da smo zabili gol bi možda bilo neizvjesno do samog kraja. Bez obzira na sve to nisam nezadovoljan jer je bilo puno problema sa sastavljanjem ekipe i odlaska u Zagreb prije same utakmice. Bilo nam je bitno odraditi tu utakmicu, sada imamo još zadnje kolo pa ćemo vidjeti što će biti. Rekao je trener i otkrio kako je Vojnović izašao na poluvremenu zbog ozljede, odnosno udarca kojeg je dobio u prvom poluvremenu.

Osipanje igračkog kadra se na žalost nastavilo i dalje pa se tako broj odlaska popeo na osam igrača. Srećom pa je pred Zeleno-žutima ostala još samo jedna utakmica, ona u subotu protiv Osijeka. Činilo se kako će ekipa ostati na okupu nakon odlaska četvorice igrača, ali se na kraju uspostavilo da ipak nije tako. – Razgovarao sam s Ofosuom, s Kitanovskim nešto manje te s Puclinom sada prije utakmice s Dinamom i svima sam iznio svoje mišljenje. Igračima ne mogu zamjeriti i na zamjeram im što su otišli, već im se zahvaljujem što su izdržali. Možda su mogli sačekati još sedam dana, ali razmišljali su drugačije u ovoj situaciji, imali su svoje razloge i to je jednostavno tako. Na žalost nas je ostalo jako malo, ali je sreća da je ostala još samo ta jedna utakmica. Rekao je Raić-Sudar i prokomentirao posljednji odlazak iz svlačionice, onaj Davida Puclina. – On je meni još prije utakmice s Dinamom rekao da odlazi. Razgovarali smo, otvoreno mi je rekao da ima ponudu i da se želi odmoriti sada malo od nogomet. Osim toga financijski više nije mogao pratiti, odjavio je stan i donio odluku da ide doma. Osim Puclina, u redovima pulskog prvoligaša nema niti Kevina Kokorovića koji se na Drosini nije pojavio od Kup utakmice s Dinamom.

Momčad je s pripremama za posljednju utakmicu ove polusezone krenula u ponedjeljak i trenirat će svakodnevno u popodnevnim satima na Drosini. – Kad analiziram polusezonu, bez obzira na zadnje utakmice, za mene je uspjeh što smo u ovim uvjetima došli do kraja. Netko i izdržao više, netko manje, ja bih volio da smo svi skupa došli do kraja, ali to nije bilo moguće. Rezultatski smo možda mogli bolje, ali i gore. Živi smo i imamo realne šanse da preživimo, ali sada više ne ovisi o nama jer u subotu kada završi utakmica se stvari prebacuju na druge ljude. Mi smo na neki način kupili vrijeme za klub. Kako bilo, sigurno je da neće biti lako jer i ako netko dođe u klub ima situaciju u kojoj nas je napustilo puno igrača, a teško je na polusezoni naći kvalitetna rješenja. Mislim da smo imali jednu sasvim OK ekipu, ali na žalost nismo bili popraćeni uvjetima kakve bi trebao imati jedan prvoligaški klub da se ravnopravno natječe sa svima. Rekao je trener i na kraju nadodao. – Što god da se dogodi neće biti lako, a ja se samo nadam da će se dogoditi nešto pozitivno i da se klub neće ugasiti.[:]