[:hr]Utakmica sezone je pred nogometašima Istre 1961 koji će u subotu gostovati kod Cibalije. U direktnoj borbi za ostanak u ligi Zeleno-žuti trenutno imaju bod više od Vinkovčana, a iako subotnji susret zasigurno neće odlučiti posljednjeplasiranu momčad prvenstva bod(ovi) iz te utakmice imaju jako veliki značaj. Obje ekipe u utakmicu ulaze nakon šokantnih poraza u posljednjem kolu, a na koga je 32. kolo ostavilo većeg traga vidjet će se u subotu od 18:00 sati.

Do tada će Zeleno-žuti boraviti u Vinkovcima u hotelu Villa Lenije, a trenirat će u Ivankovu. – Krenuli smo dan ranije kako bi se bolje aklimatizirali na okruženje uoči bitne utakmice, ali i da malo budemo zajedno kao grupa. Ova utakmica je jako bitna, isto kao i one tri koje ostaju nakon ove. Međutim, kako ni susret s Interom, tako ni ovaj s Cibalijom neće odlučiti naš ostanak u ligi, ali bi nam sigurno olakšalo put do toga. Mi ćemo svakako napraviti sve kako bi stigli do pozitivnog rezultata što bi nam sigurno olakšalo situaciju do kraja sezone.

Za susret s Cibalijom trener neće moći računati na Rocu i Jakića zbog kartona te Ivešu zbog zabrane nastupanja do kraja sezone. – Što se tiče ekipe Roce i Jakić imaju kartone pa neće biti u konkurenciji, isto tako i Iveša koji je kažnjen. Osim njih trojice ostali su svi tu, jedino imamo problem s Mateijem koji je cijeli tjedan trenirao odvojeno. On je protiv Intera igrao s bolovima, ali je izrazio želju za nastupom i svaka mu čast na tome. Naša ekipa će puno ovisiti o tome hoće li igrati ili ne, ali kako god će ići s nama na put, odraditi treninge i vidjeti kako se osjeća. Ostali su svi zdravi i u konkurenciji su za nastup, a umjesto Iveše će na vratarsku poziciju ući Orbanić, dok na put ide i Krznarić. Rekao je Raić-Sudar i otkrio kako je postojala ideja da kompletna momčad otputuje u Vinkovce, ali je na kraju ipak odlučeno kako će igrači koji nisu među 18 trenirati u Puli pod vodstvom pomoćnog trenera Baste.

Za važan susret Cibalije i Istre 1961 delegiran je Fran Jović, zagrebački sudac koji je Istri ove sezone sudio dva puta (Cibala doma 0:0, Hajduk vani 2:0). – Jović je kvalitetan sudac i nije bilo repova kada nam je sudio utakmice pa se nadam da će i ovaj put biti tako. Svaki sudionik te utakmice zna koliko je ona bitna za nas i za Cibaliju i siguran sam da su svi svjesni da nikome nije u interesu da se utakmica danima provlači po novinama. Svatko može pogriješiti, samo da nema namjere, a najkorektnije bi bilo da se rezultat zasluži na terenu. Rekao je trener te se s par riječi prisjetio i posljednje utakmice koja je digla puno prašine. – Što se utakmice s Interom tiče, mi jesmo malo pre više izgubili živce, ali sve to zbog kriterija kojim se nama sudi cijelu sezonu odnosno što se nama sudi i što se sudi drugima kada igraju protiv nas. Ja ne osporavam sučeve odluke, on ima pokriće za sve, ali primjerice situacije s igranjem rukom pred kraj utakmice su se nama sudile tijekom sezone. To je jedini razlog takve reakcije i žao mi je što imamo takav kriterij tijekom cijele sezone.

Trener je ujedno otkrio kako je nakon utakmice ponudio ostavku koja na kraju ipak nije prihvaćena. – Nakon utakmice sam direktoru rekao da sam spreman odstupiti da se napravi nešto kako bi se spasila situacija. Bilo je i nekih kandidata, ali je na kraju odlučeno da to nema smisla. Kako god, ja bih sve napravio da se stvari pokrenu. Situacija nije laka, ali takva je kakve je i nadam se da će nas bar na jednoj utakmici sreća malo nagraditi. Dok god postoji šansa moramo igrati pa ćemo vidjeti kako će završiti. Zaključio je trener.[:]