[:hr]Stigla je subota i još jedan susjedski derbi između Istre 1961 i Rijeke. Zeleno-žuti gostuju na Rujevici gdje će pokušati nastaviti seriju dobrih igara, ali i prekinuti seriju od šest uzastopnih poraza protiv Rijeke. Utakmicu koja će se igrati večeras s početkom u 21 sat najavio je trener pulske momčadi Darko Raić-Sudar. – Cijeli tjedan smo se pripremali za Rijeku i mogu reći da se jako radujem ovoj utakmici. Igramo protiv najkvalitetnije ekipe u ligi i nemamo što izgubiti, već možemo dati sve od sebe i odigrati dobru utakmicu. Riječani su u srijedu imali jedno veliko pražnjenje, a poslije nas ih očekuje jedna od važnijih utakmica sezone. Ne mora, ali sve to može biti nekakva prednost za nas pošto bi oni mogli kalkulirati. Međutim, oni imaju jaku puno dobrih igrača i širinu, tako da sam siguran da nam neće biti lako.

Treneru su tijekom tjedna na raspolaganju bili svi igrači osim Maružina koji je ozlijeđen i Uroševića koji je imao smrtni slučaj u obitelji. Istru 1961 je pak početkom tjedna, nakon sezone i pol, napustio Šime Gržan pa će stoga trener Raić-Sudar morati pronaći novo rješenje za krilnu poziciju. – Maružin je stekao pravo nastupa, ali se na žalost ozlijedio i još uvijek je van pogona. Ekipu ću postaviti ovisno o Rijeci, a možda ću i mijenjati formaciju pošto se vratio Pavić. Priključio nam se i Kokorović, ali on još nije spreman tako i da ima pravo nastupa sigurno ne bi bio u konkurenciji.

– Rijeka je najkvalitetnija ekipa u Hrvatskoj. Nema tu puno nepoznanica, malo mijenjaju igrače i već smo puno puta igrali protiv tih dečki. Opasni su sa svih strana, s krila, iz napada, vezne linije. Protiv njih za nešto napraviti se treba posložiti puno stvari, a glavno je odigrati dobru utakmicu. Kaže Raić-Sudar i zaključuje. – Dugo nismo tamo izbjegli poraz. Oni su trenutno na nivou više od nas i to je tako. Ipak, mislim da trebamo gledati svaku utakmicu zasebno, moramo gledati što možemo napraviti i pokušati im zagorčati život.[:]