[:hr]Nogometaši Istre 1961 novu će prvenstvenu provjeru imati u petak na Drosini kada će protiv Slavena otvoriti 8. kolo 1. HNL. Nakon odrađenog mini ciklusa priprema zbog reprezentativne pauze u goste stiže petoplasirana momčad Slaven Belupa koja je u dosadašnjem djelu prvenstva osvojila deset bodova.

Zeleno-žuti su u nezavidnoj situaciji i trenutno su posljednjeplasirani s dva osvojena boda. Međutim, u dobrodošloj stanci momčadi se priključio iskusni Aljoša Vojnović, a kompletan momčad se dodatno fizički spremila i uigrala. Važan podatak je svakako i povratak Riste Mitrevskog koji bi trebao početi utakmicu od prve minute. – Očekuje nas jedna jako zahtjevnu utakmica, poznajem njihovog trenera i znam kakav nogomet igra njegova momčad, a svi koji igraju protiv njih teško osvajaju bodove. Igraju agresivno pa ćemo stoga morati odgovoriti na isti način. Igramo doma i stvarno se nadam da ćemo uz malo sreće i podrške s tribina uspjeti pobijediti po prvi puta u ovoj sezoni. Kaže trener koji se ukratko osvrnuo i na momčad Koprivničanaca. – Oni su isto imali nešto problema s ozljedama, ali im se većina igrača vraća u kadar osim Ivanovskog koji ima kartone. On je njima bitan igrač i svojim golovima i igrama je pokazao kvalitetu. Međutim, cijela njihova ekipa je kvalitetna i igra presing po cijelom terenu.

Trener se ukratko osvrnuo i na odrađeno tijekom ove reprezentativne pauze. – Ovu reprezentativnu stanku smo iskoristili kako bi poboljšali fizičku spremu igrača koji su se tek priključili momčadi. Dobra je stvar i što su nam se ovaj tjedan definitivno u trening vratili i ozlijeđeni igrači. Rekao je Raić-Sudar koji je mislio na Matea Bertošu i Ristu Mitrevskog. – Bertoša je prošli tjedan radio po posebnom programu, a ovaj se priključio momčadi dok je Mitrevski od srijede ponovno radio pod punim intenzitetom. Obojica će početi utakmicu od prve minute, isto kao i Vojnović s kojim nema problema jer je već u treningu. Jedino imamo mali problem u napadu jer nam je Matyazh van treninga zbog problema s koljenom.

– Gledali smo malo Slaven Belupo koji igra drugačiji sustav od ostalih ekipa pa zato razmišljam da se prilagodimo i da i mi promijenimo sustav igre. Vidjet ćemo, odlučit ću u četvrtak nakon treninga. Kaže Raić-Sudar koji je istaknuo kako je zadovoljan igrama dvojice Portugalaca koji će biti u konkurenciji za utakmicu. – Dečki rade jako dobro i volio bih da tako nastave. Mislim da je jako bitna stvar što smo se nakon posljednjih dolazaka na neki način kompletirali pa sada imam i gužvu na treningu. Na turniru u Gorici sam vidio na djelu Portugalce koji su zadovoljili. Zaključio je Raić-Sudar.[:]