[:hr]Svoju premijeru na klupi Istre 1961 u jednoj prvoligaškoj utakmici kao prvi trener Darko Raić-Sudar imat će u ponedjeljak protiv Intera. Nekadašnji igrač Istre 1961 i pomoćni trener, Raić-Sudar je momčad preuzeo početkom tjedna nakon iznenadnog odlaska Gorana Tomića koji je svojem pomoćniku prepustio kormilo pulskog prvoligaša. Kako sada stvari stoje, Raić-Sudar će momčad voditi do kraja polusezone, a prva od tri utakmice na rasporedu je već u ponedjeljak i Zaprešiću. – Mi se cijeli tjedan pripremamo za tu utakmicu i neovisno o događanjima početkom tjedna i odlaska trenera, mogu reći da smo odradili jako dobro. Nisam primijetio da je šok terapija utjecala negativno na igrače. Osvrnuo se Raić-Sudar na odlazak trenera Tomića i misli preusmjerio na momčad Intera. – Svi dobro poznajemo momčad Intera, a ja sam ih dobro proučio za ovu utakmicu. S naše strane imat ćemo mali problem u napadu pošto nam Solomon neće moći igrati zbog tri žuta kartona pa zato moramo naći zamjenu, a tijekom tjedna smo radili i probavali razne solucije u napadu.

Trener je svjestan važnosti ove utakmice koja Istri može donijeti mirniji nastavak sezone. – Dečkima sam na treningu rekao kako je ovo jako bitna utakmica za nas jer uz dobar rezultat možemo usmjeriti sezonu prema gornjem djelu tablice. Inter je dobra ekipa koju mi dobro poznajemo, ali mislim da imamo jako dobre šanse. Zadnju utakmicu protiv njih smo odigrali jako dobro, a i moram priznati da me jako iznenađuju njihove izjave u novinama da su već upisali tri boda, ne znam na osnovi čega. Kako bilo, meni je drago da oni tako razmišljaju.

– Pogledao sam njihovu Kup utakmicu s Dinamom, ali su im većinom igrale rezerve tako da nisam mogao vidjeti puno. Koliko znam imaju nešto problema s ozljedama, ali je moguće da im ti igrači budu spremni do ponedjeljka. Kod nas će se u ekipu vratiti Bertoša i sad je jedino pitanje tko će zaigrati u napadu pored Rocea. Ne mislim nešto pre više rotirati u ekipi, mijenjati dva, tri igrača ili pre više mijenjati pozicije igračima. Kaže trener koji je podijelio s novinarima svoja razmišljanja o mogućim solucijama u napadu. – Gržan je jedan od igrača koji bi mogao zaigrati napadača jer je tu poziciju već igrao. On je zadnjih par utakmica na desnoj strani odigrao jako dobro i prezadovoljni smo bili njegovim učinkom. Ako se sve uzme u obzir, njegovo igranje u napadu bi bilo najbezbolnije jer bi rotacije bile minimalne. To je jedna od ideja, ali će svakako naša formacija ovisiti i o ekipi Intera.

Raić-Sudar se osvrnuo i na protivnika Zeleno-žutih. – Mogao bih istaknuti Puljića i Kolara koji ovu sezonu igraju jako dobro, ali Inter nisu samo njih dvojica. Inter je i prošle godine dokazao da je kvalitetna ekipa, a neovisno o odlasku najboljih igrača, ove sezone su uspjeli zadržati nivo kvalitete. Očito je da se tamo dobro radi. Kako bilo, mislim da smo i mi dobri i da u Zaprešiću možemo napraviti nešto dobro. Rekao je Raić-Sudar i na kraju se zahvalio sada već bivšem glasnogovorniku Danielu Sponzi kojemu je upravo pressica uoči utakmice s Interom bila posljednja. – U ime stručnog stožera i u moje ime bih se zahvalio Danielu na svim ovim godinama koje je proveo u klubu kao glasnogovornik.[:]