[:hr]Dok se bolesni trener Goran Tomić liječio kod kuće, na njegovom mjestu je pred novinare u četvrtak na press konferenciji stao prvi pomoćnik Darko Raić Sudar. Pomoćni trener Istre 1961 najavio je važan ogled s Hajdukom koji se igra u subotu u 15:00 sati na Drosini.

Raić Sudar je za početak istaknuo kako pripreme za utakmicu teku uobičajenim ritmom. – Pripremamo se normalno kao za svaku utakmicu, a oko sastava ne bih pričao jer još nismo odlučili tko će zaigrati od prve minute. Imamo malih problema jer je Collins gotovo cijeli tjedan bio bolestan pa nije trenirao i vjerojatno neće biti u konkurenciji, Miloš je imao operaciju prsta nakon utakmice s Lokomotivom i bit će van pogona neko vrijeme, a vani je i Kenan Hadžić koji ima problema s tetivom. Keno je trebao biti u sastavu, ali na žalost zbog te ozljede neće moći biti u konkurenciji. Dobra je ipak stvar što nam se Žižić vraća nakon odrađene kazne. Rekao je za početak pomoćni trener Zeleno-žutih i nastavio. – Ovo je dosta bitna utakmica za nas nakon dva poraza u zadnje dvije utakmice. Bez obzira na to što dolazi Hajduk mi želimo pobijediti kako bi se vratili na pravi put. Uvjeti za igru će biti teški, ali kako i njima, tako i nama. Na žalost smo se već navikli na slab teren u Puli.

Raić Sudar nije htio otkriti pre više informacija oko početnog sastava za subotnju utakmicu. – Do utakmice ćemo odraditi još jedan taktički trening pa ćemo nakon toga odlučiti kako ćemo se suprotstaviti protivniku. Sigurno će biti promjena jer u zadnje dvije utakmice nismo baš bili zadovoljni igrama nekih igrača, a neovisno o izostancima, neki će igrači dobiti novu priliku. Nakon analize utakmica Hajduka ćemo točno odlučiti i kojom formacijom ćemo se suprotstaviti, uzimajući u obzir naravno uvjete na terenu i kadar koji nam je na raspolaganju.

Pomoćni trener se s nekoliko riječi osvrnuo i na momčad Hajduka. – Hajduk je ekipa koja ima svoju prepoznatljivu igru. U momčadi imaju puno stranaca i dosta često rotiraju igrače. Znamo jako dobro koji sustav igraju i mislim da nas ne mogu nešto posebno iznenaditi. Pogotovo na ovakvom terenu kada nakon pola sata igre puno trenerovih zamisli pada u vodu. Rekao je pomoćni trener i istaknuo. – U puno utakmica je Ohandza radio razliku, ali imaju oni dosta kvalitete u momčad pa su im često iskakali različiti igrači. Nerijetko smo ih znali pobijediti doma i odigrati jako dobre utakmice protiv njih. Zaključio je Raić Sudar.[:]