[:hr]Bliži se novo domaćinstvo za nogometaše Istre 1961 koji će u nedjelju ugostiti momčad Dinama. Važna utakmica za Zeleno-žute koji će pokušati dobrim rezultatom isprati gorak okus od dva uzastopna gostujuća poraza. Zeleno-žuti su ove sezone pokazali kako se na domaćem terenu mogu nositi sa svakim pa su tako i protiv Dinama u prvom djelu prvenstva osvojili bod, ali su bili i blizu pobjede. Situacija je sada ipak nešto drugačija, a Zeleno-žuti igraju u praktički kompletno izmijenjenoj momčadi. Neovisno o tome želja za pozitivnim rezultatom je prisutna, kako kod igrača, tako i kod trenera. – Kreće zadnji krug i devet kola borbe za ostanak koja će biti neizvjesna. Mi u svakoj utakmici moramo pokušati osvajati bodove, pa tako i protiv najbolje momčadi prvenstva. Zadnji put je ovdje bila dosta neizvjesna utakmica te smo ih na kraju uspjeli iznenaditi. Rekao je trener Istre 1961 Darko Raić-Sudar.

Dečki dobro treniraju i neovisno o zadnja dva poraza i razočaranja zbog rezultata i igre, treninge su odradili jako dobro i zato se nadam dobroj utakmici. Za napraviti pozitivan rezultat momčad mora stvarno biti maksimalno koncentrirana i napraviti što manje grešaka jer Dinamo greške kažnjava. Kaže trener koji je svjestan da će za dobar rezultat protiv prvoplasirane momčadi prvenstva njegovi dečki morti pružiti gotovo savršenu igru. – Osim toga morat će se poklopiti još puno stvari, od toga da moramo odigrati vrhunsku utakmicu do toga da napravimo jako malo grešaka. Do kraja sezone imamo još puno, a ja ovu utakmicu gledam kao priliku da napravimo nešto dobro. Dečki su motivirani i samim time je priprema puno lakša. Od nas nitko ništa ne očekuje i ako nešto uspijemo napraviti to će biti jako pozitivno.

Pulski strateg je otkrio kako na raspolaganju ima kompletni igrački kadar osim Kristijana Jakića, a ujedno je i pohvalio dečke koji su ovu polusezonu dobili manje prilika. – Osim Jakića koji je cijeli tjedan trenirao po posebno programu i neće biti u konkurenciji za utakmicu, svi ostali su na raspolaganju. Žao mi je jedino što za neke dečke jednostavno nemam prostora u momčadi kao što su Bilić, Sumić, Franić, Colin i Krznarić. Oni stvarno treniraju vrhunski i žao mi je da svima ne mogu dati priliku. Kroz ovu zadnju utakmicu i kroz sve treninge su pokazali da izgledaju jako dobro, ali jednostavno se moram opredijeliti za neke druge igrače koji dobivaju veću minutažu. Rekao je trener i nadodao par riječi o zagrebačkom sastavu. – Nema puno nepoznanica kod Dinama, imaju pojedince koji rade razliku kao primjerice Soudani, Olmo i Gavranović. Tu je i Sosa kao lijevi bek koji je jedno veliko osvježenje u hrvatskom nogometu. Kvalitetni su i zato su tu gdje jesu. Zaključio je trener Istre 1961.[:]