[:hr]Pred nogometašima Istre 1961 je gostovanje u Koprivnici i nova prilika da se podeblja bodovni konto. Jasno je kako će to biti sve samo ne lako s obzirom na to što su Puležani zadnji put trobod kod Slavena osvojili prije više od tri i pol godine. Uz relativno slabi učinak u Koprivnici Istra 1961 se nalazi u borbi za opstanak samog kluba. Sve to, jasno, uvelike utječe na igrače koji ipak i dalje daju sve od sebe ne bi li pobjegli s dna prvenstvene ljestvice. – Pripremali smo se koliko god smo mogli. Tom je uvodnom rečenicom trener Raić-Sudar započeo konferenciju za medije uoči nove ligaške utakmice, a iz koje se jasno može iščitati kako je situacija teška. – Svi dečki su trenirali osim Maružina koji se na žalost ozlijedio. Još moram vidjeti kako ću sastaviti ekipu, ali definitivno će biti promjena. S nekim igračima nisam zadovoljan i to sam im pojedinačno i rekao. Volio bih da mi igrači kažu jesu li spremni odigrati utakmicu ili ne jer ima drugih dečki koji bi se maksimalno potrudili, kakva god situacija bila. Otkrio je trener koji se nada pozitivnom rezultatu u Koprivnici. – Pokušat ćemo izvući pozitivan rezultat koji bi za nas zasigurno bio uspjeh. Ova utakmica, a i ona sljedeća protiv Rudeša, vrlo su bitne za kraj polusezone.

Trener je kratko obrazložio na što je mislio kada je rekao da nije zadovoljan s nekim igračima. – Možda i ne da nisam zadovoljan, već mislim da mogu bolje od onog što su prezentirali. Vjerojatno je situacija utjecala na to što su pokazali, ali nije to samo na utakmici već i na treninzima. Vidi se kada igrač nije 100% unutra, a kada dođe utakmica teško je prebaciti se i biti kakav bi trebao biti. Zaista je teško uz sve probleme zamjeriti igračima da im predstave na terenu možda nisu na razini na kojoj se očekuje, ali je to sve na žalost posljedica nagomilanih problema i frustracija u Zeleno-žutim redovima.

Raić-Sudar se osvrnuo i na momčad Slavena koja je nedavno promijenila trenera s kojim je osvojila četiri boda u posljednje tri utakmice. – O Belupu ovisi kako ćemo se mi postaviti. Oni su na zadnje tri utakmice uvijek igrali drugačije, protiv Hajduka s petoricom u obrani, protiv Rudeša s trojicom, a Dinama s četvoricom. Jasno se vidi da se njihov trener Ivković prilagođavao protivniku. Kod Kopića se znalo da igraju visoki presing, ali sada je ipak nešto drugačije. Ivković je tamo svega dva, tri tjedna pa je teško očekivati velike promjene, ali pomak unaprijed su sigurno napravili jer su pobijedili nakon 11 kola. S druge strane mislim da je najbitnije da mi gledamo sebe i da izvučemo maksimalno iz ekipe. Zaključio je pulski strateg.[:]