[:hr]Utakmica trećeg kola i gostovanje na Rujevici je za nogometašima Istre 1961. Dečki su dali svoj maksimum protiv favoriziranih Riječana, ali na žalost to nije bilo dovoljno za izbjegavanje poraza. Trener Raić-Sudar, naravno, nije moga biti zadovoljan, iako je svjestan kako je njegova momčad igrala protiv trenutno najjače momčadi u prvenstvu.

– Sada kada sagledam utakmicu mogu reći da sam i očekivao takvu utakmicu. Oni su najkvalitetnija ekipa u ligi i mislim da su to i pokazali. Mi smo pokušali pružati otpor i kroz jednu zatvoreniju taktiku suziti prostor, a nismo se htjeli otvoriti jer smo ranije uvijek imali puno problema kada bi to pokušali to protiv Rijeke. Držali smo se 65 minuta, ali smo primili gol pa se utakmica i riješila u tim trenucima. Imali smo puno problema u fazi izlaska iz obrane, a u fazi napada smo teško zadržavali loptu. Rekao sam dečkima na poluvremenu da moramo pokušati malo zadržati loptu jer je jako teško izdržati stalni pritisak. Kaže trener Istre 1961 i nastavlja. – Očekivao sam da ćemo malo kvalitetniju uspjeti odraditi u ofenzivnom djelu i da ćemo u nekim situacijama uspjeti ugroziti Rijeku, ali nismo uspjeli. Na kraju je presudila njihova kvaliteta.

Trenerove planove u Rijeci zasigurno je poremetila ozljeda Antonija Pavića u uvodnim minutama utakmice. – Prelčec je morao ići na bok, a u igru je ušao Halilović koji ima 19 godina i kojemu sigurno nije bilo lako ući u vatru protiv ovakve ekipe. Kako bilo, mi se još moramo pojačati ako želimo konkurirati ostalim ekipama i odraditi jednu normalnu sezonu. Ima puno utakmica, ozljede i kartoni su sastavni dio ovog sporta, a mi trenutno nemamo dovoljnu širinu. Imamo dosta igrača, ali to su većinom mladi igrači. Oni jesu talentirani i od njih očekujemo puno u budućnosti, ali mi ne možemo gurnuti u vatru njih četiri, pet na jednoj utakmici jer to ne bi bilo dobro ni za njih ni za ekipu.

Zeleno-žuti su od svih prvoligaša imali možda i najteži raspored u kojem su u uvodna tri kola igrali protiv najjačih momčadi u ligi. Sada ipak dolazi nešto lakši raspored. U petak tako na Drosinu stiže Lokomotiva, zatim Zeleno-žuti idu u goste Interu, dok u 6. kolu u Pulu stiže Cibalia. – U uvodnoj fazi sezone smo prošli tri najkvalitetnije momčadi u ligi i sad se možemo okrenuti ekipama koje su na istom nivou kao i mi. Zato moramo početi razmišljati na koji način ćemo krenuti osvajati bodove. Kaže Raić-Sudar i nadodaje. – Plan za ovaj tjedan je da igrači koji su igrali protiv Rijeke odrade trening u utorak ujutro, a ostatak ekipe popodne utakmicu u Pazinu. U srijedu i četvrtak ćemo raditi u popodnevnim satima i spremati se za utakmicu s Lokomotivom. Zagrepčani isto imaju svoje probleme i nisu najbolje ušli u prvenstvo. Kako bilo mi moramo gledati sebe i razmišljati kako početi uzimati bodove jer se prvenstvo već pomalo “zalaufalo”. Ja bih samo želio da moji dečki ne budu razočarani zbog poraza u Rijeci jer bi teško i kvalitetnije ekipe od nas bolje prošle. Mi smo protiv Dinama i Osijeka pokazali određenu kvalitetu i napredak i želim da nastavimo u tom ritmu jer će bodovi sigurno doći.[:]