[:hr]Novi privremeni trener pulskog prvoligaša je Darko Raić-Sudar, dugogodišnji trener u školi nogometa i pomoćni trener prve ekipe u Istri 1961. Raić-Sudar će voditi momčad do kraja polusezone, a prvu provjeru imat će već u ponedjeljak kada će Zeleno-žuti gostovati u Zaprešiću. Porazgovarali smo stoga s novim trenerom prve momčadi koji je otkrio više detalja oko odlaska trenera Tomića, imenovanju za trenera prve momčadi i očekivanjima za posljednje tri utakmice prvog djela sezone.

– Goran Tomić mi je prošli tjedan rekao da je dobio neku ponudu i da će dobro razmisliti, ali tek nakon što završi utakmica sa Splitom i nakon što porazgovara o tome s direktorom Gloverom. Nakon utakmice je nama najbližim suradnicima rekao da je ipak odlučio da će prihvatiti ponudu i da ide u Kinu. Kaže Raić-Sudar i otkriva kako je došlo do preuzimanja klupe Zeleno-žutih. – Direktor je iz Amerike stigao u ponedjeljak navečer i tada me zvao i ponudio da budem privremeni trener, vjerojatno zato što sam već par mjeseci s ekipom i zato što već dobro poznajem igrače.

Raić-Sudar je još u utorak krenuo s radom i najavio kako će morati uzeti godišnji odmor jer bi teško istovremeno mogao obavljati funkciju trenera prve ekipe i voditelja stadiona Aldo Drosina. – Ipak je malo drugačije biti pomoćni i glavni trener. Kada sam bio pomoćni trener sam trebao puno manje razmišljati o nekim stvarima, ali sada moram puno više raditi na pripremama oko treninga i utakmica pa sam zato uzeo godišnji odmor. Moja situacija je da trenutno radim na stadionu, tu mi je kancelarija i tu sam po cijele dane. Volim nogomet, cijeli život sam u nogometu i normalno da volim sudjelovati u radu nogometnog kluba, bilo kao trener mlađih kategorija ili pomoćnog trenera. Za nešto više ipak trebam vidjeti, ali možda se odlučim da se stvarno posvetim treniranju i ostavim ovu moju drugu stranu posla jer nikad se ne zna što će život donijeti. Trenutno sam u potpunosti fokusiran na ove tri utakmice i želim da svi skupa to odradimo maksimalno i najbolje što možemo pa ćemo onda vidjeti što će biti.

Ovo će mi sigurno biti veliki izazov. Dosta sam utakmica proveo kao pomoćni trener, imam iskustva i puno sam toga već vidio i prošao, ali je ipak nešto drugo samostalno voditi ekipu. Nisam jučer došao u klub i preuzeo ekipu pa da imam puno nepoznanica, već dobro poznajem momčad i nemam puno što “kemijati”. Sve se većinom zna, kostur ekipe je tu i stvarno nema potrebe nešto mijenjati kada ide dobro. Ipak, bit ću prisiljen nešto promijeniti jer Solomon ima tri žuta kartona, ali što se tiče formacije i momčadi neće biti nekih promjena. Rekao je trener pulske momčadi.

– Za utakmicu s Interom ćemo imati malo problema s napadačkom pozicijom. Solomona nema zbog tri žuta kartona, Roce je načet, Gržana smo vratili na poziciju beka i tamo se jako dobro snašao, a Bouhna nema kontinuitet. Nešto ćemo iskombinirati, morat ćemo. Rekao je Raić-Sudar i otkrio kako će mu pomoćnik biti trener juniora Valdi Šumberac. – Prva ideja je bila da Alen Šušnić bude pomoćni trener, ali smo nakon razgovora s direktorom odlučili da to bude Valdi Šumberac. Kako imamo puno mlađih igrača koji su se priključili seniorima, a juniorska polusezona je gotova, gledali smo da bi vjerojatno bilo bolje da Šumberac bude pomoćnik pošto ih on dobro poznaje. Drugi treneri još imaju posla u svojim kategorijama škole nogometa, a i sam Šušnić ima dosta posla oko koordiniranja rada kompletne škole. Riječi su trenera Raić-Sudara koji je za kraj nadodao. – Ekipa se stabilizirala, a imamo i dobru zalihu bodova, tako da je situacija dosta dobra. Ovo je za mene u svakom slučaju izazov, ali i veliko zadovoljstvo. Imamo dvadesetak radnih dana i tri utakmice tako da će tijek treninga i proces priprema za utakmice biti uobičajen. Nakon toga će klub odlučiti što i kako dalje, na nama je da sada izvučemo maksimum iz ove tri utakmice. Dečki su svjesni važnosti utakmice s Interom i mislim da možemo napraviti dobar reuzltat. Zaključio je trener kojemu želimo puno sreće.[:]