[:hr]Peti prvenstveni poraz u sedam utakmica i posljednja pozicija na ljestvici sa samo dva osvojena boda znak su za paljenje crvene lampice. Zeleno-žuti su dobro krenuli u prvenstvo, odigrali hrabru utakmicu protiv Dinama i imali pobjedu u rukama protiv Osijeka, ali su posljednje utakmice i izgubljeni domaći bodovi od Lokomotive i Cibalije pokazale kako pred ekipom ima još puno posla.

Novi poraz stigao je u nedjelju navečer u Splitu gdje su Hajdukovci s dva laka pogotka slavili 2:0, dok su s druge strane Zeleno-žuti opet morali priznati protivniku da je bolji. – Kada sagledamo cijelu utakmicu možemo reći da je Hajduk bio bolji. Mi smo utakmicu praktički izgubili već u prvom poluvremenu u kojem smo pre lako dobili ta dva gola, a protiv Hajduka se teško vratiti. U drugom poluvremenu smo pokušavali dati gol i vratiti neizvjesnost u utakmicu, imali smo par situacija, ali na žalost nismo uspjeli zabiti. Rekao je trener Raić-Sudar koji je istaknuo neke probleme s kojima se suočila njegova momčad. – Krilni igrači, polušpica i špica su pre visoko izlazili pa su nam četiri igrača ispadala iz igre, a to vezna linija nije mogla pokriti pa sam na poluvremenu ubacio još jednog veznog igrača. Igralo se iz napada u napad i bilo je samo pitanje tko će prvi popustiti. Međutim, tako se ne može igrati protiv Hajduka pa sam zato rekao igračima da moramo malo čvršće stati i sačekati, ali jednostavno nismo uspjeli.

Kako i sam trener kaže, protiv Hajduka je krucijalna bila bitka na sredini terena gdje se domaća momčad lako obračunala s Puclinom i Kokorovićem. – Vidio sam da imamo veliki problem u veznoj liniji i zato sam na poluvremenu izvadio Grujevića i uveo Maksimovića. Puclin i Kokorović su imali puno problema i jednostavno nisu mogli sami zaustaviti Hajdukovce.

– Prošlo je sedam kola, a još nismo nikoga uspjeli pobijediti. Uz sve probleme koje imamo još su nam tri igrača dobila treće žute kartone. Na ovaj kadar kojeg imamo to je jako puno, pogotovo zato što igramo jako važnu utakmicu protiv Belupa. Ako je onaj susret s Cibalijom bio važan, ovaj je još važniji. Situacija je ozbiljna i nije dobra te bi se do kraja prijelaznog roka definitivno trebali još pojačati u veznoj liniji. Fond igrača imamo, ali su to većinom igrači istih karakteristika. Nedostaje nam netko tko može stati na loptu, smiriti igru i okrenuti stranu. Kaže trener i ističe. – Ni stručni stožer, niti igrači, niti klub, a niti navijači, nitko nije zadovoljan. Znao sam da će biti teško, ali sam se nadao da ćemo imati i malo sreće. U nekim utakmicama smo trebali pobijediti, ali na žalost nismo uspjeli. Sada je voda došla do grla i tko god da igra mora shvatiti ozbiljnost situacije.

Prijelazni rok još nije gotov i traje do četvrtka pa se stoga trener nada kako će uspjeti dovesti još ponekog iskusnijeg igrača. – Nadam se da ćemo mi uspjeti još nekoga dovesti, ali mi je isto tako bitno da se u momčad vrati Mitrevski koji je za nas jako bitan igrač. Kod njega se radi o rupturi mišića koji ipak nije ozbiljnija ozljeda pa bi tako trebao biti na raspolaganju za utakmicu sa Slavenom. Trener je momčadi dao dva slobodna dana, a u mini ciklus priprema tijekom reprezentativne pauze će krenuti u srijedu ujutro.[:]