[:hr]Zeleno-žuti su u ponedjeljak ušli u 17. dana priprema za novu sezonu. Dečki su pod vodstvom trenera Raić-Sudara odradili tri utakmice i niz jakih treninga na kojima su većinom radili na fizičkoj spremi. Polako se bliži i drugi dio priprema na kojem će se stručni stožer više posvetiti uigravanju ekipe. Vremena za uigravanje ima dovoljno, a za to će poslužiti i pet odličnih provjera koje će Zeleno-žuti imati u Sloveniji. Uz to, i lista dolazaka bi se vrlo skoro trebala početi puniti kako bi se novi igrači što bolje uklopili u novu sredinu.

O dosad odrađenom poslu i očekivanjima za nastavak priprema porazgovarali smo s trenerom Raić-Sudarom koji nije krio zadovoljstvo odrađenim. “Što se tiče treninga mogu reći da sam jako zadovoljan jer smo odradili sve što smo planirali, a dečki su trenirali stvarno maksimalno dobro. S druge strane ne mogu biti zadovoljan jer malo kasnimo oko kompletiranja ekipe. Napustilo nas je šest, sedam igrača koji su većinom igrali prošle sezone i zato im moramo što prije naći zamjene. Radi se na tome, ali se vremenski malo odužilo zbog nekih neplaniranih stvari. Što se tiče odigranih utakmica, ponajviše su mi poslužile da vidim igrače koji su nam stigli na probu i naše juniore, da vidim koliko trenutno mogu dati.”

Trener se osvrnuo i na neke dečke koji treniraju s ekipom i koji su na probi. “Grujević trenira s nama, ali po meni on uopće nije više na probi. Njega poznajem od prije i nakon par treninga sam zaključio da ga želim u ekipi. Sada preostaje da se dogovori s klubom i potpiše ugovor. Za Badrova mislim da bi ga još trebalo vidjeti kroz neko duže razdoblje, dok bi Maružina ja definitivno volio odvesti na pripreme na Pohorje. Ima osobine koje rijetko koji igrač ima, ali normalno da treba s njime još puno raditi jer je još dosta mlad. Dečko me zaintrigirao, iz našeg domaćeg bazena je i bude li napredovao sigurno može imati mjesto u ekipi. To naravno govorim za neko buduće razdoblje, ali već sada mogu vidjeti da je ozbiljan, da sluša i radi. Potencijal je pokazao i zato treba vidjeti kako će se razvijati.” Rekao je trener Raić-Sudar koji je istaknuo kako su u sličnoj situaciji i dečki iz naše škole nogometa koji treniraju sa seniorima i koje se uvodi u seniorski nogomet. “Tri naša juniora rođena 98. će moći još jednu sezonu igrati juniorsku ligu tako da će imati još utakmica u nogama. Mi ćemo ih stalno pratiti i kroz nekoliko idućih mjeseci vidjeti pokazuju li pomake. Tek tada ćemo moći dati konkretnu ocjenu.”

Momčad već u srijedu seli na Pohorje gdje će se zadržati osam dana. “Na Pohorju ćemo imati dovoljno utakmica da uz još nekoliko igrača koje očekujemo uigramo momčad s kojom bi otvorili prvenstvo. Volio bih da što prije dovedemo nove igrače kako ne bi pre više opteretili ove dečke koji su bili s nama i prošle sezone. Treba nam širina i minimalno dvadeset igrača i tri golmana kako bi napravili dvije ekipe da normalno možemo odigrati te utakmice.” Riječi su trenera Raić-Sudara.[:]