[:hr]Stigla je nedjelja i nova provjera za Zeleno-žute. Utakmica 10. kola na Drosinu donosi momčad Dinama, prvoplasiranu ekipu prvenstva koja dolazi na noge posljednjeplasiranim Puležanima. Iako je bodovna razlika već sada velika, Zeleno-žuti se neće unaprijed predati već će pred svojim navijačima pokušati izboriti pozitivan rezultat.

Utakmicu s Dinamom najavili su trener Raić-Sudar i Aljoša Vojnović. – Jako zahtjevna utakmica protiv jedne od kvalitetnijih ekipa u ligi. Mi smo posljednji na tablici i zato u svakoj utakmici moramo tražiti pozitivan rezultat, pa tako i u ovoj. Moramo napraviti sve da pokušamo doći do boda, bit će teško, ali na Drosini uvijek imamo šansu za to. Rekao sam dečkima da neovisno protiv koga igraju moraju vjerovati da nešto mogu napraviti. Rekao je trener Darko Raić-Sudar koji je otkrio da na raspolaganju neće imati Sandra Gotala i Nikolu Prelčeca koji su van pogona zbog ozljeda. – Želim da moji dečki odigraju dobru utakmicu i da ne budemo samo simpatični domaćini. Želim da ako netko želi uzeti bodove u Puli da se jako dobro mora namučiti za to. Mi smo u situaciji da u svakoj utakmici moramo gledati kako se izvući iz ovoga u čemu smo.

Par riječi o utakmici rekao je i Aljoša Vojnović, najiskusniji igrač u zeleno-žutim redovima koji za sobom ima mnogobrojne dvoboje sa zagrebačkom momčadi. – Kroz karijeru sam vidio da je recept za igranje protiv Dinama da se mora zabiti iz jedine poluprilike, preživjeti njihova tri zicera, pet do deset udaraca van šesnaesterca i dvadesetak centaršuteva. Mislim da nas tako nešto i čeka u nedjelju na Drosini. Uz to nivo našeg zalaganja će morati graničiti s fanatizmom. Rekao je Vojnović koji je pozvao sve navijače da dođu na Drosinu podržati ekipu. – Zaista se nadam što većoj podršci s tribina jer će to uvelike utjecati na tijek susreta.

Dinamo ima jednaku filozofiju u zadnji pet, šest godina. Fokusiraju se na tehnički jake igrače koji ne pršte od snage, nego od znanja. Nije jasno kako toliko godina zadržavaju Soudanija koji je po meni daleko najbolji igrač HNL-a, on je taj koji kod njih radi najveću razliku. Kaže Vojnović i nadodaje. – Dinamo u Pulu dolazi rasterećen, a vjerojatno neće biti nešto pre motiviran pa mislim da je tu naša šansa. Možda ih možemo iznenaditi, ali ih ne treba paliti s nekim izjavama. Outsideri smo u ovoj utakmici i tako ćemo se postaviti, ali nogomet je sport koji daje najviše šansa outsiderima i to je nešto na čemu gradimo naš optimizam.

A kako će to izgledati na mekanom pulskom terenu provjerite danas u 17 sati. Sudi Matoc iz Zaprešića, pomoćnici Crnčić iz Vrbovca i Kožarec iz Domaslovca. Vidimo se na Drosini![:]