[:hr]Nogometaši Istre 1961 nastavljaju s drugim djelom sezone, a svoju domaću premijeru u ovoj godini imat će danas na Drosini gdje u goste stiže Lokomotiva. Momčad koju vodi bivši trener Istre 1961 Goran Tomić u Pulu dolazi kao šesta momčad prvenstva sa sedam bodova više od Puležana. Zeleno-žuti će pak u utakmicu ući s tjedan dana više rada u svojim nogama što svakako nije zanemariva stvar pošto se momčad kompletirala u hodu i kasno krenula s pripremama.

Kako bilo, trener Darko Raić-Sudar na raspolaganju će za ovu utakmicu imati dva nova igrača, veznjaka Josipa Krznarića i desnog beka Nikolu Matasa. – Matas je provjeren i iskusan igrač koji će biti u konkurenciji za utakmicu. Važno je i da je u trenažnom procesu od početka priprema tako da je stigao spreman. Kasnimo i u zaostatku smo za drugim ekipama, ali što je tu je, pokušavamo što kvalitetnije kompletirati momčad. Sad već mogu reći da smo u ova tri tjedna okupili jednu ekipu koja, kada se pripremi, se može nositi sa svima. Kaže trener koji je nekoliko riječi posvetio našem današnjem protivniku. – S njima smo uvijek igrali neizvjesne utakmice. Imaju mladu ekipu s par iskusnih igrača, imaju kvalitetu i to su pokazali, ali mi igramo doma i očekujem da ćemo biti dobri, sigurno bolji nego u Rijeci. Jako dobro ih poznajem, bili su u Medulinu na priprema gdje sam ih gledao, a znam i trenera Tomića i kako razmišlja.

Kratko se na susret s Lokomotivom osvrnuo i Goran Roce, povratnik u redove Istre 1961. – Utakmica će sigurno biti teška, znamo kako igra Lokomotiva i moramo im se suprotstaviti na pravi način i onemogućiti ih u brzim izlascima i kontrama. To su većinom brzi igrači i dobro ćemo se pripremiti za njih. Istaknuo bih Majera koji je stvarno talentiran igrač, a tu su i Radonjić, Krstanović i Chago koji imaju iskustvo pa je jasno da ćemo morati na njih obratiti posebnu pažnju. Kaže Roce i nadodaje. – Na dečkima u svlačionici se uopće ne vide tragovi nervoze. Rade odlično i pošteno na svakom treningu. Nedostaje nam nešto utakmica kako bi se uigrali, ali se ja ne bojim za ovu ekipu.

Utakmica je na rasporedu u 17:00 sati, a sude Dario Bel, Dejan Berger i Marjan Tomas.[:]