[:hr]Nogometaši Istre 1961 nakon sedam odigranih kola i samo dva osvojena boda dočekali su ovu reprezentativnu stanku kako bi par dana odmorili glave i tijela i onda krenuli u naporan rad za nastavak prvenstva. Treneru Raiću-Sudaru ova dva tjedna znače jako puno, a u mini-ciklusu priprema odradit će veći broj treninga kako bi dodatno fizički spremio momčad i uigrao nove igrače kojih je u momčadi jako puno. Dobar dio je već odrađen, a tjedan će Zeleno-žuti završiti gostovanjem na turniru u slovenskoj Gorici gdje će nastupati protiv domaćina i Udinesea.

Nešto o dosadašnjem djelu sezone rekao nam je naš vrijedni i požrtvovni veznjak David Puclin. – Pripreme za sezonu su vrlo dobro prošle, ali realno ono je bila u potpunosti drugačija ekipa. Od tada je dosta igrača otišlo, a dosta ih došlo. Tako da za ovu novu momčad mislim da treba malo vremena kako bi se uigrala pošto nije prošla pripreme, a ovaj mini ciklus je odlično došao. Neki igrači su si podigli razinu spreme, a nakon svih odrađenih treninga momčad bi trebala izgledati dosta bolje. Odradili smo dosta trke, snage i brzine, a sada imamo i taj trokut turnir u subotu protiv Gorice i Udinesea gdje ćemo se dodatno uigrati. Rekao je Puclin koji se prisjetio utakmice s Udineseom u ožujku ove godine kada su Zeleno-žuti slavili 1:0. – Lijepo mi je bilo igrati na njihovom stadionu, a bila je jako zanimljiva utakmica u kojoj smo ih dobili 1:0. Ovaj put ćemo igrati u Sloveniji, ali sve jedno očekujem zanimljivu utakmicu. Iako smo umorni nakon ovih napornih treninga, ova dva susreta protiv Gorice i Udinesea bi trebala pokazati na čemu smo.

Dva boda u sedam utakmica je malo, ali su Zeleno-žuti ipak u nekoliko susreta bili vrlo blizu pobjedama, prvenstveno protiv Osijeka i Intera. Sa šest umjesto dva boda situacija bi zasigurno izgledala puno bolja. – Svakako ostaje žal za dvije utakmice protiv Osijeka i Intera gdje smo trebali pobijediti, ali na kraju nismo. Tablica bi sada puno bolje izgledala sa šest bodova i sigurno bi bilo lakše nastaviti sezonu. Lakše bi bilo i makar s jednom pobjedom. Kako bilo, ne smijemo pognuti glave već gledati u budućnost. Vjerujem da imamo kvalitetnu ekipu i samo treba vremena da se sve posloži.

Puclin je početkom sezone ostao bez svog kolege u veznom redu s kojim je jako dobro surađivao. – Očigledno nam Paracki nedostaje, ali s njim sam već igrao i prošle sezone i tijekom priprema smo se još i bolje uigrali. Sada kada su tu novi dečki slijedi novo uigravanje, jer da bi se dva igrača “skužila” i dobro uigrala treba vremena i utakmica.

Trener je nakon utakmice s Hajdukom rekao kako je situacija jako ozbiljna i kako je voda došla do grla. To jasno znači da će utakmica sa Slavenom biti od iznimne važnosti i da Zeleno-žuti jednostavno moraju osvojiti tri boda. – U potpunosti se slažem s trenerom i svakako moramo dobiti Slavena. Nakon toga igramo i s Rudešom i to isto moramo pobijediti. Spojimo li te dvije pobjede sve će zasigurno krenuti puno bolje. Zaključio je David kojeg na žalost neće biti na susretu sa Slavenom zbog tri žuta kartona.[:]